Najhoršie hry roka 2020

Aby som zostal verný svojej povesti negativistickej cynickej svine, tak tento rok pre vás mám rebríček: Najhoršie hry roka 2020. Pozrite sa so mnou na výber toho najhoršieho, čo som ste si tento rok mohli zakúpiť.


Fast & Furious Crossroads

Dodnes tomu neverím… Dodnes môj mozog nepochopil, ako bolo možné niečo takéhoto vydať za 60 eur.

„Ja neviem, čo odo mňa očakávate. Zmysluplnú kritiku? Fast & Furious Crossroads má katastrofálny jazdný model, kde sa autá na ceste len tak kĺžu, levitujú a narážajú – fyzika v ňom nehrá žiadnu rolu. Má nezaujímavý, otrepaný príbeh, ktorý sme už mali možnosť nájsť v inej nekvalitnej závodnej hre – Need for Speed Payback. Dabing bol nahrávaný na verejných hajzloch neďaleko budovy v ktorej sídli Slightly Mad Studios. Celá hra zaberie cca 80 GB miesta na disku, pričom jej grafika je niečo medzi podarenou PS2 hrou a nepodarenou PS3 hrou. Nulová podpora klávesnice (nikdy neviete čo máte stlačiť, pretože hra neustále ukazuje tlačidlá Xboxového ovládača) a volantov. JEDEN pohľad kamery. Neexistujúca optimalizácia a nedostačujúce nastavenia grafiky (v nastaveniach nájdete len rozlíšenie a posuvník celkovej grafiky). Ešte niečo potrebujete vedieť?“

— Roman Kraus (RECENZIA • Fast & Furious Crossroads)


Death Stranding (PC)

Death Stranding by mohol byť zaujímavou hrou, nebyť nekonečnej nudy, hnusného ovládania na PC a neustáleho nezmyselstva od namysleného „umelca“ Hidea Kojimu, ktorý si myslí, že jeho hovno nesmrdí. Smrdí a to veľmi… Celý dej je vlastne amatérsky Béčkový experimentálny film.

Romando - Avatar

„Rozhodol som sa spraviť takú malú ódu na moju obľúbenú hru tisícročia – Death Stranding od genitálneho, pardon, geniálneho Hideous Kojimu… Pardon, Hidea Kojimu. To som taký roztrasený z toho, aká SKVELÁ táto hra je. Už sa nemôžem dočkať až Vám o nej, milí čitatelia, poviem. V prvom rade by sa asi slušilo napísať, o čom vlastne Death Stranding je. Takže… … … … Je to skvelé. Je to skvelé! Hideous Kojima sa opäť prekonal a zvládol naservírovať dokonalý zážitok z chodenia hore dole po krajine, v ktorej nie je ani hovno. Čo je super, pretože kto by chcel hovná v tak krásnej, atmosferickej pustatine, že ano? Trocha mi to pripomína abstraktnú budúcnosť Slovenského raja v Nízkych Tatrách, po premnožení českých turistov. Iba že s menej plechovkami od plzeňského piva a konzerv od lunchmeatu.

— Roman Kraus (Death Stranding mi dovolilo kráčať a počúvať pritom CHVRCHES)


Marvel’s Avengers

Klasický príklad modernej zlátaniny s poletujúcimi ocasmi v kostýmoch, zachraňujúcich „svet“ – rozumej USA. Nuda, nuda, nuda, zlé vtipy, woke momenty a znova nuda.

Romando - Avatar

Marvel’s Avengers sa ukázala ako nezaujímavá, nudná a šablónovitá moderná rubačka. Jej gameplay sa skladá z neustáleho klikania na tlačidlo útoku, sledovania cutscén a počúvania zlých vtipov. Skript je tu totiž zhruba na úrovni tých Marvel filmov – dno priemyslu. No a viete čím to Square Enix a Crystal Dynamics zaklincujú? Mikrotransakciami! Zatiaľ sa pochopiteľne v hre nenachádzajú, ale mňa neodrbú. BUDÚ TAM. A ak si myslíte že nie, ste ľahko manipulatívny a mali by ste odovzdať občiansky na najbližšom úrade. (P.S.: Mal som pravdu. Ako vždy.)“

— Roman Kraus (DOJMY • Marvel’s Avengers (BETA))


Need for Speed: Hot Pursuit Remastered

Jeden z najhorších remasterov, aký som kedy hral. Úplný odpad, ktorý má problém sa predávať aj za polovičnú cenu (Vianočné zľavy cenu zostrelili na 19,99 eur).

Romando - Avatar

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered je dokonalý príklad toho, ako sa nerobia remastery. Čo je to vyžadované minimum pre remaster? Grafické vylepšenie, možno lepší framerate, a celkové oživenie danej hry (napríklad jej online prvkov). Hot Pursuitu sa darí len to posledné. Závodnícka sociálna sieť Autolog poskytujúca profily hráčov s ich jazdným štýlom a možnosť hrať online funguje v poriadku. Všetko ostatné je tak nejak po všetkých smeroch horšie oproti originálu. Pocit z jazdy je podobný tomu, ktorý človek zažíva ráno po závodoch v popíjaní vodky – na hovno s občasným zvracaním. Nič tomu nepridáva ani fakt, že sa autá chovajú skrátka blbo. Nie je to zábava hrať.“

— Roman Kraus (RECENZIA • Need for Speed: Hot Pursuit Remastered)


Predator: Hunting Grounds

Pokus o naskočenie na vlak čisto multiplayerových hier na štýl záporák vs. tím klaďasov sa v prípade Predátora kompletne zosral. Po dvoch odohraných zápasoch už hra skrátka nemá čo ponúknuť. E-shopy majú problém sa zbaviť nadbytočných fyzických kópii tejto hry a aktuálne ju môžete získať pod 15 eur. Nerobte to.

Romando - Avatar

Predator: Hunting Grounds je smutný príklad skvelého nápadu v katastrofálnom prevedení. To čo mal byť zábavný masaker Predator vs. partia vojakov, je v tejto hre nudný festival repetitívnosti. Predator: Hunting Grounds skrátka nemá čo ponúknuť. Bez nejakého chodenia okolo horúcej kaše si popredu ujasnime, že hra ponúka jeden jediný herný mód a úbohé 3 mapy. Človek by od hry, ktorá sa predáva za cenu 39,99 € očakával omnoho viac. Predator: Hunting Grounds je zábava maximálne na 2 hodinky, po ktorých prichádza nuda a uvedomenie si vyhodených peňazí. Prvotné nadšenie z hrania za Predatora je skvelé, ale opustí vás bohužiaľ veľmi rýchlo. Neodporúčam kupovať ani vo veľkej zľave, pretože serverom nedávam príliš dlhú životnosť. Už teraz zívajú prázdnotou…“

— Roman Kraus (RECENZIA • Predator: Hunting Grounds)


Tak do roka 2021 si všetci spoločne poprajme čo najmenej hier podobným tým vyššie a ako sa hovorí u nás v Trnave, „Svatý pokoj“.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!