DOJMY • Marvel’s Avengers (BETA)

Tak na toto sú všetci tak natešení? Ja tím hráčom už vôbec nerozumiem. Dúfam, že po tejto bete už všetci zrušili svoje predobjednávky a definitívne ich prestane táto hra zaujímať. Marvel’s Avengers sa totiž ukázala ako nezaujímavá, nudná a šablónovitá moderná rubačka. Jej gameplay sa skladá z neustáleho klikania na tlačidlo útoku, sledovania cutscén a počúvania zlých vtipov. Skript je tu totiž zhruba na úrovni tých Marvel filmov – dno priemyslu.

Nič čo hra ponúka nie je zaujímavé. Pre deti a ľudí čo chodia oblečení v Marvel tričkách budú zrejme zaujímaví samotní superhrdinovia. A tipujem, že práve takí, budú tento paškvil obraňovať. V prvých momentoch hrania pár krát poklikáte, hra vás pochváli, ukáže cutscénu a prinúti vás to urobiť ešte tak 15-krát. Nasleduje nudný bossfight a… Neuveríte… Cutscéna! Nedokázal som to vydržať dlhšie ako slabú hodinku. Posledný klinec do mojej rakvičky bol „vtip“, kde sa nejaké skoro dospelé dievča pýta Hulka v civile, ako vyzerá hardisk. Skrátka niečo spolu hľadali (neviem čo, vôbec ma to netrápilo) a on jej povedal, že to má vyzerať ako hardisk. Niečo sa vo mne vzoprelo a hlava mi dopadla na Alt+F4. Možno pretože som si predstavil, že niečo také by asi povedala aj väčšina hráčov tejto hry.

Aj keď už som sa cez všetky tie momenty dostal bez samovraždy, čakali na mňa len misie ako cez kopirák. Všetko je to to isté! Celá hra je vlastne len nekonečný grind, s cieľom neustále vylepšovať svojich hrdinov. Súboje sú nezáživné a hlavne v nich takmer nemáte žiadnu kontrolu. Môžete byť nasmerovaný na akúkoľvek stranu. Akonáhle začnete spamovať tlačidlo útoku, vaša postava sa sama otočí k najbližšiemu nepriateľovi a začne ho mlátiť. To môže spôsobovať aj vážne problémy. Stáva sa aj to, že ste namierený na nepriateľa pred vami a Hulk, alebo koho zrovna ovládate, sa rozhodne, že ten nepriateľ za vami si zaslúži tiež poza uši… Navyše, Marvel’s Avengers ani nemá cenu hrať na žiadnej obtiažnosti nižšej ako Hard. Pri normálnej náročnosti očakávam, že ju vývojári zamýšľali ako defaultnú. V Avengers je ale Normal tak jednoduchý, že som zaspával pri klávesnici.

Na internete koluje video v ktorom týpek hrá Marvel’s Avengers pritom, ako si vyberá, čo si objedná k jedeniu. Čo hre musím uznať, sú pekné grafické efekty, slušivá grafika ako celok a ok optimalizácia – aspoň teda na mojom PC (Ryzen 5 2600, RX 5700XT a 16GB RAM). Ostatní hráči také šťastie, podľa reakcii na fórach, nemajú. Hra u mňa nespadla ani raz pod môj 75 Hz refresh rate. Divné mi ale prišli pred-renderované videá, ktoré nielenže bežali výlučne vo formáte 16:9 (ja mám ultrawide 21:9), ale sprevádzalo ich sekanie obrazu.

No a viete čím to Square Enix a Crystal Dynamics zaklincujú? Mikrotransakciami! Zatiaľ sa pochopiteľne v hre nenachádzajú, ale mňa neodrbú. BUDÚ TAM. A ak si myslíte že nie, ste ľahko manipulatívny a mali by ste odovzdať občiansky na najbližšom úrade.

Index očakávania:

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!