ESKO • Stav webu (1.1.2021)

Je to už viac ako rok od posledného informatívneho článku o stave webu. ESko má za sebou naozaj krásny rok, tak sa poďme na neho pozrieť.

Google vyhľadávanie šlape ako mašina a za rok sa náš web posunul z 10 400 zobrazení vo vyhľadávaní na neskutočných 68 200. Rovnako stúpli aj kliknutia na články z Googlu – z 259 na 1 870. Za rok za zmenila aj monetizácia nášho obsahu. Získali sme zelenú od Google AdSense a centík po centíku zbierame na čerstvé rožteky a v neposlednom rade aj na samotný chod webu (hosting a doména).

Spoľahnúť sa ale len na reklamy je v dnešnej dobe blbosť. Už z minulého článku môžete vedieť, že je ESko aj na Patreone a že mu môžete finančne prispieť aj jednorázovým donatom cez PayPal. Všetky peniaze putujú na chod webu. Počas roka prebehol aj prechod na nový hostingový plán, ktorý ale bohužiaľ od dnešného dňa zdražuje. Uvidíme, ako veľmi bolestivý bude tento nárast. Akákoľvek pomoc v tomto smere je viac ako vítaná. Na Patreone si za svoje mesačnú podporu môžete ako malý bonus vyzdvihnúť FLAC verziu môjho aktuálneho electro albumu G.R.E.T.A.

Na tomto mieste by som opäť rád poďakoval Tomášovi Kolárikovi, ktorého meno môžete každodenne vídať na pravej strane webu v sekcii Podporovatelia. Veľké ďakujem za tak dlhodobé zachovanie priazne! Ďakujem aj „neplatičom“, ktorí za obsah na ESku platia tým najcennejším – svojim časom. Ďakujem za čítanie a dúfam, že ste si tu za ten dlhý a náročný rok niečo našli. Či už vtipné, poučné alebo informatívne. DÍK!

Roman Kraus (ROMANDO)

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!