RECENZIA • Fast & Furious Crossroads

60 eur. 60 eur. 60 eur. 60 EUR. 60 €. 60 $. 50 £. 1999 rublov. ZA TOTO! Za čo, pýtate sa? Za Fast & Furious Crossroads od vývojárov zo Slightly Mad Studios a vydavateľstva Bandai Namco. Táto hra… Pardon. Tento Mizerný Software Plný Otrasných Cutscén, vás finančne vyjde rovnako ako každá iná AAA hra. Pritom ani zďaleka nedosahuje kvalít Béčkových hier.

Uvedomte si, koľko musíte vo svojej práci robiť, aby ste zarobili 60 eur. Máte to v hlave? Tak si teraz povedzte, že tieto hodiny v práci utratíte za hru (ups, M.S.P.O.C.), ktorá má cca 3 a pol hodiny, z čoho na vlastné ruky odohráte menej ako 2 hodiny. Ostatné sú zábery na autá a plešatú lebku Vina Diesela.

Ja neviem, čo odo mňa očakávate. Zmysluplnú kritiku? Fast & Furious Crossroads má katastrofálny jazdný model, kde sa autá na ceste len tak kĺžu, levitujú a narážajú – fyzika v ňom nehrá žiadnu rolu. Má nezaujímavý, otrepaný príbeh, ktorý sme už mali možnosť nájsť v inej nekvalitnej závodnej hre – Need for Speed Payback. Dabing bol nahrávaný na verejných hajzloch neďaleko budovy v ktorej sídli Slightly Mad Studios. Celá hra zaberie cca 80 GB miesta na disku, pričom jej grafika je niečo medzi podarenou PS2 hrou a nepodarenou PS3 hrou. Nulová podpora klávesnice (nikdy neviete čo máte stlačiť, pretože hra neustále ukazuje tlačidlá Xboxového ovládača) a volantov. JEDEN pohľad kamery. Neexistujúca optimalizácia a nedostačujúce nastavenia grafiky (v nastaveniach nájdete len rozlíšenie a posuvník celkovej grafiky). Ešte niečo potrebujete vedieť?

Ja som v živote nehral horšiu závodnú hru s cenovkou 60 eur. A mám pocit, že už nikdy ani hrať nebudem. Neviem si ani predstaviť, že by prišla ešte horšia závodná hra, nie to ešte horšia závodná hra s podobnou cenou. Fast & Furious Crossroads nemá žiadnu hodnotu. Nemá nič. Je to hra, ktorá nemala nikdy vyjsť. Nájdete v nej veľa korelácii s inou videohernou hrôzou – Ride to Hell: Retribution. Ani ten ale podľa mňa nebol tak zlý ako F&F. Pri Ride to Hell ste sa občas aspoň zasmiali. Toto sa tvári že je Schindlerov zoznam, pričom hrateľnosť je skôr na úrovni Charlieho Chaplina. Neuveríte, ale aj skrz všetko, čo som vyššie opísal, sa nájdu kokoti, čo tento odpad obraňujú.

Jednu vec ale musím F&F Crossroads uznať. Na rozdiel od PC verzie Horizon: Zero Dawn, podporuje ultrawide cutscény. Ku PC portu Horizonu sa ešte dostanem. Nič pekného to nebude…

Slightly Mad Studios (tvorcovia skvelého Project CARS) u mňa kvôli tejto blvanici neskutočne klesli. Je mi jedno, či to robil nejaký menej skúsený malý interný tím, s obmedzeným rozpočtom. Na krabici je ich meno. A ten rozpočet tiež zrejme nebol najmenší, keď si mohli dovoliť posraného Vina Diesela a licencie rôznych španielských odrhovačiek. Nezachrániteľná „hra“, ktorá má dokonca aj SEASON PASS! Ak ste autista s vyoperovaným mozgom a chcete Crossroads so všetkými DLC, vyjde vás to nie na 60, ale na 90 eur. HAAAAAAAAAAA!

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!