Predpovedám víťazov The Game Awards 2021

Včera boli odhalené nominácie na jednotlivé kategórie odovzdávania cien The Game Awards 2021. Vybral som teda niektoré kategórie, kde si myslím, že viem popredu víťaza. K môjmu tipu na víťaza sa vždy pokúsim pridať aj svoj výber „lepšieho“ (čítaj „môjho“) kandidáta pre danú cenu. Uvidíme koľko potriafam.

V podstate platí také pravidlo, že ak sa v nejakej z kategórii objaví PlayStation exkluzivita, tak ju aj vyhrá. Kombinácia váhy porotcovskej voľby (porotcovia sú napríklad redakcie IGN, Polygon alebo Gamespot) a hlasovania fanatických fanboyov to tak väčšinou zariadí.


Game of the Year: Ratchet & Clank: Rift Apart – nie špatná voľba, ale pre mňa je to tento rok prekvapivo Resident Evil: Village. Bolo to až tak dobré, že som na to po dohraní aj zabudol napísať recenziu, ktorú som plánoval. To sa mi ešte nestalo.

Best Game Direction: Returnal – Returnal síce mal zaujímavú víziu a game design, ale nebolo to nič totálne originálneho. Je to len spin zabehnutej rogue-like formuly. Za mňa si to zaslúži Deathloop, ktorý svojou časovou sľučkou asasinácii zaujme na prvý pohľad.

Best Art Direction: Ratchet & Clank: Rift Apart – minimálne jednu cenu si Ratchet 100% odnesie, tak raz to trafiť musím. Za mňa má ale v umeleckom pojatí navrch Psychonauts 2 aj Kena.

Best Score and Music: Cyberpunk 2077 – možno z toho nevyšla tak dobrá hra ako sa očakávalo (už vôbec nie čo sa týka technickej kvality), ale hudbu má skvelú. Bola by to aj moja voľba v tejto kategórii.

Best Audio Design: Returnal alebo Ratchet & Clank: Rift Apart – za mňa bezkonkurenčne Forza Horizon 5. Playground Games sa s audiom krásne vyhral a je to cítiť na autách aj prostrediu.

Best Performance: Giancarlo Esposito (Far Cry 6) – stal sa z neho meme, takže asi toľko k víťazovi hlasovania fanúšikov… Uvidíme ako sa k tomu postaví porota. Za mňa to musí byť Maggie Robertson v úlohe Lady Dimitrescu v Resident Evil: Village. Vždy keď som ju počul, vedel som že je zle. Parádny charaker aj herecký výkon.

Best Ongoing: Fortnite – za mňa viac tradične pojaté MMO Final Fantasy XIV Online, ktoré by bolo možno ešte viac populárne ak by odstránilo nutnosť mesačného predplatného alá World of Warcraft. Sám som ho predplácal a obsah doň prichádza pravidelne a má svoju kvalitu.

Best Indie: Kena: Bridge of Spirits – nehneval by som sa ak by to vyhrala Kena, ale ja som si užil (a takmer som sa na tom stal závislým) Loop Hero. Jednoduchý princíp a v podstate sa to hrá samo, ale ak to vyskúšate, pochopíte.

Best Mobile Game: Genshin Impact – je tu vôbec iná možnosť?

Best Community Support: Fortnite – pre mňa je tu víťaz jednoznačný – srdcovka No Man’s Sky, ktorá vyšla v biednom stave a časom sa z nej stala úžasná hra. Komunita je pozitívna, móderi sú vítaní a oficiálny subreddit hry je skvelá studňa zaujímavých momentiek, rád, tipov a trikov.

Best Action Game: Far Cry 6 – Far Cry 6 je asi štvrtýkrát to isté za sebou, no aj tak vyhrá. Čokoľvek iného by si to zaslúžilo viac. Je mi jedno čo. Napr. Deathloop alebo Back 4 Blood.

Best Action / Adventure: Ratchet & Clank: Rift Apart – ja ho skrátka raz trafím! Metroid Dread však môže prekvapiť, ak sa fanúšikovia Nintenda hecnú. Môj názor na nový Resident Evil už poznáte.

Best Sim / Strategy: Ak túto kategóriu nevyhrá Microsoft Flight Simulator, tak podávam trestné oznámenie na Geoffa Keighleyho.

Best Sports / Racing: Forza Horizon 5 – skvelá závodná hra s dokonalým technickým prevedením. Riders Republic ma tiež bavil.

Content Creator of the Year: Dream – už jednoduchšie to nemôže mať. Kde je Scott the Woz alebo Modern Vintage Gamer?

Best Debut Indie: Kena: Bridge of Spirits – podľa mňa si to zaslúži Sable, aj keď to vydanie nebolo bez technický problémov.

Most Anticipated Game: God of War Ragnarok – prípadne to môže byť aj nový Horizon, ale God of War bude mať asi väčšiu podporu. Môj víťaz je Elden Ring. A to nie som nejaký obrovský fanúšikom soulsoviek.


Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!