Sony sa bojí akvizície Activisionu Microsoftom. Tvrdí že Call of Duty nemá rivala

Odkúpenie Activision Blizzard Microsoftom stále skúmajú regulačné orgány pre podozrenie z monopolizovania herného trhu a my tu máme ďalšie zaujímavé informácie z Resetery. To znamená, že som ten značne páchnucí kanál „otvorených a akceptujúcich ľudí“ (čítaj „napíš čokoľvek čo sa nám nehodí a máš okamžitý banán“) musel znova otvoriť, ale čo už. Stojí to za to tentokrát. Dostali sa tam totiž dokumenty z Brazílie obsahujúce vyjadrenia na odkúpenie Activisionu viacerých spoločností, ktorých sa akvizícia môže dotknúť. Jednou z týchto firiem je aj naše staré známe Sony. Hneď som vedel, že to bude sranda. A je.

Sony má na akvizíciu jednoznačný názor. Nechce ju vidieť úspešne dokončenú. Bojí sa (ich slová, nie moje), že Call of Duty skrátka nemá konkurenciu a potenciálna Xbox+PC exkluzivita budúcich dielov by mohla ovplyvniť rozhodnutie hráčov ktorú konzolu si zakúpia. Takže Sony sa bojí exkluzivity… To isté Sony, ktoré tiež veľmi rado ponecháva dvere hrám od ich (AJ ODKÚPENÝCH) štúdii uzavreté pre konkurenčné platformy. V poslednej dobe túto povesť trocha zachraňujú podarenými PC portmi niektorých ich úspešných PlayStation exkluzivít a plánujú v tom pokračovať, ale Xbox od Sony zatiaľ nevidel nič. Práve preto sa Microsoft rozhodol ponúknuť Sony garanciu, že ďalšie tri diely Call of Duty vyjdu aj na PlayStation ale len za istých podmienok. Hovorí sa, že Phil Spencer chcel od Sony, aby pustilo nejaké svoje exkluzivity na Xbox. Prvé informácie po nákupe však hovorili, že sa hráči nemajú čoho obávať a séria bude aj naďalej normálne vychádzať na všetkých platformách, ako tomu bolo doposiaľ.

Zaujímalo by ma, kto prinútil Sony, aby sa vykašľali na série ako Killzone, Resistance či SOCOM. Call of Duty nemá rivala? Tak si ho spravte! Peniaze, ľudí aj hráčsku základňu na to máte. No a konečne by sme od vás uvideli niečo iné ako len ďalšiu third-person príbehovú adventúru tvorenú podľa šablónky.

Toto bude ešte zaujímavé. Podľa mňa však obchod nakoniec prejde cez regulátorov a Activision Blizzard sa pridá pod záštitu Microsoftu. Na reakciu Sony už teraz chystám popcorn.

Zdroj: Resetera

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!