Testujeme Lenovo Legion 5 Pro • Cyberpunk 2077 Benchmark

Do rúk sa mi dostal herný notebook Lenovo Legion 5 Pro a ja sa tak pokúsim v tomto viac-dielnom seriáli odpovedať na otázku, či sa táto mašina oplatí za tých cca 1500 eur oplatí zakúpiť. Najprv by bolo dobré spomenúť, s akým hardvérom máme do činenia.

AMD Ryzen 7 5800H
NVIDIA GeForce RTX 3070
16 GB DDR4 3200 MHz RAM
1TB NVMe M.2 SSD
IPS obrazovka s rozlíšením 2560×1600, podporou HDR a refresh ratom až 165Hz

Ako prvý test som zvolil graficky náročný Cyberpunk 2077. Vo videu testujem hneď štyri rôzne nastavenia. Vždy na ultra nastaveniach a to v 1440p a 1080p, so zapnutým aj vypnutým ray tracingom. Notebook bol počas testu pripojený na nabíjačku a tým pádom bol využitý mód Performance, ktorý poskytuje maximálny možný výkon. Možno ste si všimli, že hra bola nastavená na borderless rozlíšenie, čo môže v niektorých prípadoch znížiť framerate. Pri mojom testovaní bol rozdiel snáď 2 fps a toto nastavenie bolo pre potreby videa nutné, pretože notebook má obrazovku v pomere 16:10 a nie 16:9. Video by tak bolo pri použití exclusive fullscreenu natiahnuté do výšky.

S výsledkami benchmarku som veľmi spokojný a je to rozhodne dobrý ukazateľ toho, čo od Legion 5 Pro môžete očakávať. Pre optimálny zážitok na Legion 5 Pro by som odporúčal jemne znížiť niektoré nastavenia z ultra o stupeň nižšie, hral bez RTX (prepad frameratu podľa môjho názoru nestojí za to jemné grafické zlepšenie – úplne si vystačíte s vyšším nastavením Screen Space Reflections) a to v rozlíšení 1440p v 60+fps. Svoje podrobné dojmy z používania notebooku si nechám na ďalší článok. Predsa len to chce dlhšie testovanie a pravidelné denné používanie. Ako som už spomenul vyššie, pôjde o seriál a tak očakávajte viacero článkov o Legion 5 Pro.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!