Call of Duty bude vychádzať aj na PlayStatione

Microsoft po svojej akvizícii Activisionu Blizzard diskutoval so Sony a nechal sa počuť, že „majú záujem“ aj naďalej vydávať dôležité značky od Activision Blizzard aj na PlayStatione. Najväčšia strata pre Sony by bolo Call of Duty, ktoré sa každoročne predáva najlepšie práve na konzolách od Sony. Nič nebolo tak úplne jasné, no po nedávnom článku na oficiálnom Microsoft blogu máme o niečo jasnejšiu predstavu o budúcnosti Acti-Blizz hrách na PS5.

Článok je tak trocha predčasná odpoveď na potenciálne otázky regulátorov, ktorí sa pomaly začínajú pozerať na celú akvizíciu s cieľom zistiť, či bude 70 miliardový nákup Microsoftu nakoniec vôbec povolený. Microsoft sa odvoláva na fakt, že aj po akvizícii budú len tretím najväčším hráčom v hernom biznise a že sa tým pádom nejedná o žiadne nastolenie monopolu. Spomínaný článok jasne vraví o tom, že Call of Duty, a aj ostatné podstatné značky od Activisionu Blizzard, sa budú aj naďalej objavovať na ostatných konzolách. A to nie len PlayStation, pretože Microsoft už stihol prejaviť záujem aj o vydávanie Call of Duty na Nintendo Switch, kde sa do dnešného dňa zatiaľ nepozrel ani jeden diel tejto FPS série.

Primárny cieľ nákupu Acti-Blizzu tak bolo ďalšie zveľadenie ponuky predplatného Xbox Game Pass, na ktorom Microsoft posledné roky stavia celú svoju stratégiu.

Zdroj: Microsoft

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!