Microsoft odkúpil Activision Blizzard

Zachovajte paniku, dejú sa opäť veľké veci. Microsoft pred niekoľkými desiatkami minút oznámil, že odkupuje Activision Blizzard. Akvizícia má Microsoft vyjsť na nehoráznych 68+ miliárd dolárov a prinesie pod Xbox štúdiá ako Treyarch, Sledgehammer, Infinity Ward (všetky tri spomenuté firmy pracovali na Call of Duty), Blizzard (Diablo, Overwatch, Starcraft, Warcraft, World of Warcraft, Hearthstone), Toys for Bob (Crash Bandicoot), Beenox (spolupráca na COD a Crash) a v neposlednom rade mobilný gigant King (Candy Crush).

Na všetky spomenuté série bude mať po dokončení akvizície Microsoft plné práva a z mnohých sa môžu stať PC + Xbox exkluzivity, ako tomu bude aj pri hrách od Bethesdy (Starfield a The Elder Scrolls VI). Microsoft tiež prisľúbil, že ich cieľ po kúpe, bude dostať čo najviac hier od Activision Blizzard do ponuky predplatného Xbox Game Pass a to ako na Xbox konzolách, tak aj na PC. Activision Blizzard bude hlásiť biznis reporty priamo Philovi Spencerovi (Microsoft Gaming CEO).

Sony ani zďaleka nemá také finančné možnosti ako Microsoft a tak bude pre nich dosť zložité odpovedať na takéto kroky svojho konkurenta. Ešte stále máme čerstvo v pamäti akvizíciu Bethesdy s celým Zenimaxom… Sony začalo, podľa dohadov na internete, plánovať službu podobnú Game Passu s kódovým označením Spartacus. Bude to ale stačiť?

Zdroj: Microsoft

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!