Microsoft odkúpil Zenimax s Bethesdou, Arkane, id Software a ďalšími

Tak toto sa automaticky stalo najväčšou správou posledného obdobia. Microsoft prišiel s prekvapivým oznámením odkúpenia Zenimax Media. Pod Zenimaxom sa nachádza množstvo úspešných a populárnych štúdii ako Bethesda (Elder Scrolls, Fallout), id Software (Doom, Quake), Arkane Studios (Dishonored) alebo MachineGames (nové diely Wolfenstein).

Odkúpenie stálo Microsoft pekný balík peňazí – 7,5 miliárd dolárov. Xbox Games Studios sa tak opäť radikálne rozrástlo a vyzerá to, že Microsoft výrazne zbrojí pred začiatkom novej generácii konzol. Hry Deathloop od Arkane a Ghostwire: Tokyo od Tango Gameworks aj napriek odkúpeniu naďalej zostávajú časovými PS5 exkluzivitami. Čo je vcelku úsmevné. Objaví sa hráčom na PS5 pri týchto hrách logo Microsoftu/Xbox Games Studios?

AKTUALIZÁCIA: Obchod bude oficiálne sfinalizovaný v druhej polovici roka 2021. Nové hry od Zenimax štúdii budú s určitosťou vychádzať na Xboxe a PC. Ostatné platformy bude Microsoft zvažovať prípad od prípadu. Niektoré hry možno dostanú verziu pre Switch alebo PlayStation, iné nie.

Zdroj: Xbox Wire

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!