Ubisoft predáva digitálne verzie svojich chystaných hier za 70 eur (aktualizované)

AKTUALIZÁCIA: Ubisoft neskôr odstránil cenovky z PS Store aj Microsoft Store. Zatiaľ zdražovanie nespúšťa, no v budúcnosti ho nevylučuje.

Začína sa to napĺňať… Ubisoft sa pridal k iným veľkým herným vydavateľstvám a začína zvyšovať ceny svojich základných edícii nových hier. Assassin’s Creed: Valhalla, Watch Dogs: Legion aj Far Cry 6 oznámený na Ubisoft Forward, sa na PS Store a MS Store predávajú za 70 eur.

Smiešne je, že fyzické verzie všetkých spomínaných hier sa cenovo pohybujú na hranici 60 až 63 eur. Fyzický produkt lacnejší ako imaginárne digitálne práva? Ja neviem, príde vám to logické? Pri fyzickej distribúcii musí predsa štúdio vynaložiť úsilie a financie na prepravu a naskladnenie. Pri digitálnych hrách musí zákazníkovi akurát povoliť hru stiahnuť a spustiť. Jebe im alebo mne?

A dôvod pre zdraženie? Ubisoft nemá právo vyhovárať sa na zvýšenú finančnú náročnosť tvorenia hier. Ich hry majú milión rôznych edícii, zberateľské predmety, mikrotransakcie, DLC, season passy a radi zakaždým zafinancujú aj pridanie DRM ochrany Denuvo do svojich väčších hier. Ich hry sú pritom všetky ako cez kopírak! Veľké otvorené svety, ktoré v sebe skrývajú veľké hovno, ak si odmyslíme všetky tie šablónovité vedľajšie misie.

Nebaví ma to už. Nebaví ma počúvať neustále výhovorky, nebaví ma ustupovať korporáciám a nebavia ma už ani ich bezduché hry bez nápadu a originality. Očakávajte väčšie množstvo článkov o filmoch a hudbe. Hry sa totiž dostali do štádia nekonečnej chamtivosti a kopírovania trendov. Posledný nech zhasne…

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!