V Crash Bandicoot 4: It’s About Time uvidíme aj retro režim, hra môže stáť až 70 eur

Crash Bandicoot 4: It’s About Time sa nakoniec potvrdil na pondelkovom livestreame s Geoffom Keighleym. Dizajnový producent hry Lou Studdert nám prezradil nové informácie. Napríklad, že si v hre vyskúšame okrem klasického moderného režimu aj retro mód. V modernom režime sa pri úmrtí skrátka vrátime na kontrolný bod a môžeme problematickú pasáž neobmedzene opakovať. Wumpa ovocie bude slúžiť na dosahovanie určitých cieľov na konci úrovní. Retro režim poskytne hrateľnosť zo starej školy a Wumpa ovocie v ňom bude slúžiť na dopĺňanie životov. Za každých 100 „jabĺčok“ získava hráč bonusový život.

Na štvrtom Crashovi pracuje štúdio Toys for Bob, ktoré má za sebou remake Spyro: Reignited Trilogy. Keďže ide o sériu vlastnenú Activisionom, tak aj ten má istý druh vplyvu na hru. Tento vplyv je primárne finančný. Crash Bandicoot 4 totiž nemá stáť klasických 60 eur, ale až 70. Na francúzskom Amazone sa hra začala predávať s cenovkou 69 eur a ostatní predajcovia po celom svete začali túto cenu taktiež potvrdzovať. Uvidíme, či to bude cena pre fyzické edície a digitálne verzie zostanú pri zaužívaných 60 eur, alebo nás v blízkej budúcnosti čaká celoplošné zdražovanie všetkých hier. Shawn Layden z PlayStationu sa len nedávno totiž sťažoval, že by hry mali byť drahšie, kvôli vyšším nákladom na ich tvorbu oproti minulosti. O tejto blvanici ešte budem dnes písať.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time vychádza 2. októbra na PS4 a Xbox One. PC verzia zatiaľ oznámená nebola. Na PC koniec koncov stále nie je ani Crash Team Racing Nitro-Fueled.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!