Novinky pre mód kariéry vo FIFA 20

Pozrite si aj: Novinky vo FIFA 21

Z rany zo strany PES, v podobe straty licencie na najväčší Talianský klub Juventus, sa FIFA rýchlo spamätala a ukázala nám, čo všetko nového nás čaká v Career móde. A prekvapivo toho nie je vôbec málo!

Ako iste všetci hráči módu kariéry (či už trénera alebo hráča) vedia, EA Sports na túto časť FIFY dlhú dobu úplne kašlali. Tie najväčšie zárobky im totiž pramenia z Ultimate Teamu, kam smeruje každý rok ich pozornosť. Tento ročník by však mohol znamenať zmenu pre celú sériu.

Skrz oficiálny vývojársky blog sme sa dozvedeli všetky podstatné zmeny, ktoré sa pre Career Mode tento rok urodia. Vyzerá to tak, že sa novinky pre tento mód budú sústrediť na zlepšenie pocitu realistickosti z hrania a vedenia tímu. Tomu by mali dopomôcť nové tlačové konferencie, na ktorých sa budete môcť ako tréner zúčastniť.

To nie je pre hráčov kariéry úplná novota, keďže podobný systém tlačoviek pred dôležitými zápasmi je v hre už dávno, no to celé bolo prekopané od základov. Namiesto nudnej tabuľky a možnosti výberu z pár prednastavených odpovedí, bude FIFA 20 obsahovať cutscény s modelom vášho manažéra a všetko by malo dostať nový punc imerzie.

Diskusie by sa mali generovať podľa reálneho priebehu sezóny, výkonov hráčov v jednotlivých zápasoch atď. To isté by malo platiť aj o novinových správach, ktoré budú dokonca používať in-game fotky z odohraných zápasov, miesto terajších náhodne generovaných.

Ako zaujímavá novinka sa javí aj morálka hráčov. Tá by mala hráča prinútiť komunikovať so svojimi hráčmi a dávať im dostatočný priestor na ihrisku. Ak hráč nebude spokojný, nebude podávať svoje najlepšie výkony a môže požiadať o prestup. Bude veľmi záležať od toho, či táto funkcia nedopadne ako morálka v sérii NHL, kde sa z nej stala len nudná otrava, ktorú väčšina hráčov aj tak napokon vypla. EA Sports sa ale dušujú, že bude tento systém plne prepracovaný a dostatočne robustný na to, aby sa nestal repetetívnym.

Úplne najlepšiou novinkou podľa mňa bude dynamický potenciál hráčov. Máte v tíme mladý talent, ale nedávate mu príležitosť v zápasoch? Jeho maximálny potenciál sa môže znížiť! Funguje to ale aj naopak. Zoberte si napr. staršieho hráča, ktorý už je za zenitom, no má za sebou 20 gólovú sezónu. Jeho hodnotenie neklesne kvôli jeho veku, možno práve naopak – stúpne mu, vďaka jeho výkonnosti. To môže byť gamechanger!

Prepracovaná bude aj vizuálna úprava manažéra a po novom aj manažérky. Miesto niekoľkých predvolených postáv si budeme môcť svojho manažéra kompletne upraviť. Od účesu až po ponožky.

K iným vizuálnym zmenám patria 2 nové lokality pre dohadovanie transferov so zástupcami jednotlivých klubov a samotnými hráčmi, zlepšené zobrazenie porovnania hráčov a nové verzie predzápasového interfacu, ktoré sa budú meniť podľa súťaže v ktorej práve nastupujete (k dispozícii budú verzie pre Premier League, Bundesligu, Ligue 1, LaLiga Santander, MLS, Ligu Majstrov a Európsku Ligu).

Dodám ešte, že príbehový mód Journey sa vo FIFA 20 neobjaví a je zatiaľ neznáme, či sa ešte niekedy do hry vráti.

Zdroj: EA Sports

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!