No Man’s Sky Beyond je viac než len update

Update tak veľký, že ho interne v štúdiu Hello Games označovali za No Man’s Sky 2.0, vychádza už túto stredu. Čo vlastne prinesie?

Vedúci projektu Sean Murray už dlhšie sníval o implementácii VR do NMS a práve to sa stane s príchodom Beyond. Podľa slov samotného Murrayho sa hra vo VR prostredí stáva okamžite intuitívna a objavovanie nových planét o poznanie zábavnejšie. Podporované budú všetky veľké VR headsety a ovládače – PSVR, Oculus, Vive a Index.

Zmenou prešiel aj systém multiplayeru, kde po novom uvidíme miesto 4 hráčov až 32 hráčov. To je samozrejme stále brutálne málo pre tak rozsiahly vesmír akým NMS ovplýva, ale to je čiastočne riešené prostredníctvom akéhosi online hubu s názvom Nexus (niečo na spôsob Destiny 2). V ňom môžete stretnúť ostatných hráčov, interaktovať s nimi, pozvať ich do skupiny alebo spoločne vziať jeden z mnoha nových multiplayerových questov. Tieto questy by mali zahŕňať bojové, archeologické, objaviteľské a budovateľské misie.

Tretí pilier updatu Beyond skrýva všetky ostatné vylepšenia a novinky NMS. Tých je také množstvo, že ich zoznam v changelogu bude dvakrát dlhší ako doposiaľ najväčší update Next z minulého roka. Takmer všetky podstatné herné funkcie boli nejakým spôsobom upravené a ich kompletný zoznam sa dozvieme až v spomínanom changelogu, ktorý by mal vyjsť na oficiálnych stránkach hry tesne pred vydaním aktualizácie.

V rozhovore pre IGN vypichol Sean Murray napríklad rozšírenie farmárčenia z rastín na zvieratá. Tie budeme môcť dojiť v prípade kráv alebo na nich jazdiť (vo videu bola ukázaná jazda na obrovských kraboch). Budovanie základne bude ešte o niečo robustnejšie, s viacerými novými možnosťami vizálnych či funkčných úprav (elektrina, počítače, stavba logických vedení…). Všetky naše výtvory budeme môcť následne zdieľať s ostatnými ľuďmi cez Nexus hub a tí ich môžu sami použiť vo svojej základni. Ak na to teda budú mať dostupné suroviny.

No Man’s Sky Beyond vyjde už v stredu 14.8. a to pre PC (Steam a GOG), PS4 a Xbox One.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!