Rocket League odstráni lootboxy

Zaujímavá správa sa k nám dostáva od vývojárov z Psyonixu. Tí na svojom webe oznámili, že niekedy neskôr v tomto roku odstránia z Rocket League platené lootboxy. Tie síce hráč dostáva zadarmo za hranie, no kľúč na ich odomknutie si musí kúpiť alebo bedničku otvoriť pomocou Decryptora, ktorý občas padne ako odmena v Rocket Passe (aj v tom bezplatnom).

Miesto nich si hráč bude môcť kúpiť kozmetické itemy zvlášť, čím odpadá faktor náhodnosti. Človek si skrátka zaplatí za daný item, ktorý sa mu páči a nemusí sa strachovať, či v krabici nedostane niečo, čo sa mu vôbec nepáči. Za mňa skvelý nápad, ktorý v minulosti zrealizovala aj iná hra od Epicu – Fortnite (pokiaľ neviete, tak Psyonix už patrí pod Epic Games).

Niektorí hráči Rocket League v tomto ale vidia problém a na Twitteri doslova prosia Psyonix, aby lootboxy v hre zostali. Podľa toho čo som čítal, ich baví práve ten pocit, že do poslednej chvíle nevedia čo dostanú. Úplne ale odmietajú vidieť ten hlavný problém takýchto „mechanizmov prekvapenia“ (slovo, ktoré zaviedli borci z EA). Lootboxy vplývajú na niektoré typy ľudí značne agresívne a častokrát spôsobujú závislosť podobnú tej, ktorú ľudia dostávajú napríklad z gamblingu v kasíne.

Psyonix ale vyzerá byť na 100% rozhodnutý lootboxy odstrániť a to je dobre. Ešte doplním, že zmeny v Premium Passoch, DLC autách a Esports Shope sa nechystajú a zostanú pri starom. V čom osobne nevidím problém, keďže na nich možno pozerať ako na klasické DLCčka.

Zdroj: Rocket League

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!