Zástupcovia herného priemyslu na rožni v britskom parlamente

Vo svojom živote nebola chvíľa, ktorá by vyčarila na mojich ústach taký úsmev, aký mám práve teraz.

Britský parlament si povedal, že si riadne posvieti na lootboxy a ich morálne vlastnosti. Pozvali medzi seba teda zástupkyňu EA Kerry Hopkins a nejakých šašov z Epic Games. Výsledok bol unikátny a my môžeme ďakovať za existenciu internetu, na ktorom už naveky zostane kompletný záznam tejto komédie. Pripravte si špekačky a klobásy. Grilovacia sezóna začína!

Záznam celej debaty

Od radosti ani neviem, kde začať. Najlepšie asi na začiatku…

Kerry perlila od prvého momentu jednoznačne najviac, keďže pri odpovedaní na otázku či sú v jej očiach lootboxy eticky v poriadku, ich okamžite premenovala na „mechanizmy prekvapenia“. To nevymyslíš!

Ale vo svojej podstate mala pravdu… Človeka dosť prekvapí, keď dá do FIFY 200 € a dostane dokopy možno dvoch dobrých hráčov. Neprekvapí to ale stálych hráčov FIFY. Keď otvorím balík, ktorý ma v prepočte stojí 5 eur (áno, aj také vo FIFE občas sú) a miesto Ronalda dostanem Roba Maka a plešatého fyzioterapeuta z druhej Zimbabwskej ligy, som prekvapený? Nie. To som presne čakal…

Dokonca padlo aj prirovnanie ku Kinder vajíčkam a hračkám v Happy Mealoch z McDonald’s. Zlatino moje, v tom je ale jemný rozdiel. Keď svojmu dieťaťu kupujem Kinderko, kupujem to primárne kvôli čokoláde a hračka v ňom je len bonus. Rovnaké pravidlo platí aj pri Happy Meale. V prvom rade sa tam ideme nažrať, že áno…

Surprise mechanics!!!

Podarení boli aj pajáci z Epicu, ktorí nedokázali odpovedať (alebo skôr nechceli), či sú in-game mikrotransakcie za určitých okolností prístupné aj deťom. Taktiež ani Bohovi nechceli priznať, koľko im to celé zarába. „Nemôžeme tu skrátka prezrádzať interné finančné záležitosti…“ Ste pred britským parlamentom vy trubice! Ale už sme si tak nejak zvykli, že herné firmy vedia najlepšie zatajovať informácie, brať peniaze a klamať.

Britský parlament sa teda bude musieť rozhodnúť, či sa svojim postojom k lootboxom a iným podobných „prekvapivým mechanizmom“ pridá ku Belgicku a či to AAA vydavateľom kompletne zatrhnú. Ja len dúfam, že sa pridajú aj ďalšie krajiny EÚ. Od USA to očakávať nemôžeme, lebo tí urobia všetko v prospech veľkých firiem a na ľudí sa ako vždy, vyserú.

Kinder Surprise

O lootboxoch sme už jeden článok mali a vrelo odporúčam sa naň mrknúť. Stále si stojím za všetkým, čo v ňom bolo povedané.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!