Majster sveta v Rocket League sa stal európsky tím Renault Vitality

Od 21. do 23.6. sa konala Rocket League Championship Series pre rok 2019, kde sa proti sebe stretli tie najlepšie európske a severo-americké, juho-americké a oceánske Rocket League tímy.

Tento rok sa akcie zúčastnili 4 EU tímy (Renault Vitality, FC Barcelona, PSG Esports a Triple Trouble), 4 NA tímy (NRG Esports, Cloud9, G2 Esports a Rogue), 2 juho-americké tímy (Lowkey Esports a INTZ eSports) a 2 tímy z oceánie (Renegades a Ground Zero Gaming).

Oba juho-americké a oceánske tímy vypadli ako prvé a ako každý rok, to zostalo medzi Európou a Severnou Amerikou. Triple Trouble, Barcelona ani PSG toho príliš nepredviedli a všetci ztroskotali na svoji amerických súperoch. Renault Vitality mali ale v tíme momentálne zrejme najlepších hráčov 1v1 (čo je ten najťažší herný mód v RL) a skvelú formu.

S jedinou prehrou prešli cez favoritov NRG, sweepli ďalších gigantov Cloud9 a vo finále znova prehrali len jeden zápas proti G2, ktorí na titul stále ešte čakajú aj navzdory tomu, že sa pravidelne dostávajú v turnaji veľmi ďaleko. Vo finále už ale druhý krát zhoreli ako fakle.

Vitality (Francúzi Fairy Peak a Kaydop, so Škótom ScrubKillom) si odniesli okrem titulu aj finančnú odmenu 200 000 USD, druhé miesto bralo 120 000 USD a tretí a štvrtí zobrali po 40 000 USD.

MVP turnaja sa stal Škót ScrubKilla z Vitality, za čo dostal 5 000 USD pre seba.

Kompletný záznam playoffs streamu

P.S.: Fanúšikovia, ktorí boli prítomní na RLWC prekonali svetový rekord (17 minút) v dĺžke trvania jednej Mexickej vlny v hľadisku! Nový rekord nastavili na 27 minút.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!