Novinky vo FIFA 21

O novom ročníku futbalovej série FIFA sme doteraz vedeli len to, že PC verzia bude vychádzať z old-gen (XONE a PS4) verzie hry a nie z next-genu (XSX a PS5). V tomto momente už ale o FIFA 21 vieme viac. Aké novinky prinesie?

EA Sports sľubuje, že sa vo FIFA 21 dočkáme napríklad „najinteligentnejšieho systému útočenia“ v histórii futbalových hier. Hráč má byť odmeňovaný za svoje experimenty a využitie kreativity v útočení. Budeme mať väčšiu kontrolu nad nohami útočníka a to nám má umožniť obohrávať obrancov na viacero spôsobov. Svoju úlohu pri útočení budú mať aj samotní hráči. Po novom bude viac záležať na kvalite hráča. Od nej sa bude totiž odvíjať inteligencia nábehov za obranu, držanie ofsajdovej línie či presnosť zakončenia z prvej.

Bez zmeny prekvapivo nezostane ani mód kariéry. Tu sa dočkáme zaujímavej novinky odpozeranej od série Football Manager. Pri simulácii zápasov dostaneme konečne viac možností ovplyvniť zápas vo svoj prospech. Budeme môcť pripravovať striedania, meniť rozostavenie, udeľovať inštrukcie jednotlivým hráčom a celkovo budeme mať väčší prehľad nad dianím na ihrisku. Na obrazovke nám bude k dispozícii 2D model ihriska a hráčov na ňom, práve po vzore Football Manageru. Vidieť na ňom môžeme únavu hráčov, ich aktuálne zápasové hodnotenie, góly a karty. Kedykoľvek môže navyše hráč skočiť do zápasu a sám odohrať jeho zvyšok.

FIFA 21

Ultimate Team nám bude chcieť ponúknuť lepšie odmeny za hranie a navrch toho poskytnúť nový mód FUT Co-Op. V ňom sa spoja dvaja kamaráti a môžu spolu odohrať zápasy v módoch Division Rivals alebo Squad Battles. Podľa ich úspešnosti a splnených výziev im budú každý týždeň rozdané odmeny. Zaujímavou správou je, že si budeme môcť postaviť svoj vlastný štadión, podľa svojich predstáv. Tipol by som ale, že predmety úprav štadióna budú padať len v balíčkoch alebo v inej forme mikrotransakcii.

Trocha zabudnutý freestyle režim Volta podobný FIFA Street sa vráti tiež. Uvidíme v ňom viacero nových lokácii a viac možností úprav nášho futbalistu. Nesie chýbať ani obvyklá široká škála licencii líg a tímov vrátane UEFA Champions League a UEFA Europa League. Juventus bude ale aj druhý rok po sebe chýbať. Jeho exkluzívnu licenciu stále vlastní konkurenčná séria PES od Konami. V PES 2021, ktorý vyjde len ako platený update pre PES 2020, bude ale naopak chýbať AC a Inter Miláno.

Režim výkopu sa dočká dosť kontroverznej novinky, ktorá sa ale bude dať ignorovať, prípadne úplne vypnúť. Je ňou možnosť tzv. flashbacku. Ak sa vám nepodarila akcia podľa vašich predstáv, môžete si vrátiť späť čas o pár sekúnd nazad a skúsiť inú stratégiu. Podobnú funkciu si osvojilo množstvo závodných hier. Vo FIFE bude k dispozícii len v spomínanom režime výkopu, teda v exhibičných zápasoch proti kamarátom na jednej konzoly/PC alebo proti umelej inteligencii.

FIFA 21

Zdroj: EA Sports

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!