PC verzia FIFA 21 bude vychádzať z PS4/XONE verzii, nie z next-genu

EA Sports opäť zasahuje svojou nekompetentnosťou. FIFA 21 na PC nebude poskytovať všetky vylepšenia z next-gen verzii pre PS5 a Xbox Series X. Hráči na PC tak dostanú rovnakú verziu hry, akú dostanú aj hráči na PS4 a Xboxe One. Inými slovami všetko po starom, len nové súpisky a iná farba menu. Vraciame sa tak do rokov 2007-2010, kedy PC verzia FIFY používala engine z PS2 verzie hry a zaostávala za PS3/X360 verziou. Typické lenivé EA. PC má nielenže dostatočný výkon, aby na ňom next-gen verzia FIFY fungovala, ale niektoré konfigurácie (najmä tie, ktoré budú dostupné pri vydaní nových konzol) next-gen hravo predbehnú.

„Výhoda“ pre PC hráčov môže byť, že ich verzia vyjde skôr ako tá next-genová. FIFA 21 na PC, PS4, XONE a Nintendo Switch (Legacy verzia) vyjde 9.10., PS5 a XSX až neskôr. Rovnako ako Madden NFL 21, aj nový ročník FIFA ponúkne tzv. Dual Entitlement. PS4 verzia sa tak bude môcť bezplatne upgradovať na PS5 verziu a Xbox One na Xbox Series X verziu.

O čo PC hráči oproti next-genu teda prídu? Nič extrémneho. Zvyčajné kecy EA o vylepšenom pohybe hráčov, realistickejšej grafike a priestorovému ozvučení počúvame každý rok. Najväčšia zmena môže byť v pokročilej haptickej odozve na PS5 ovládači DualSense. EA Sports hovorí, že „ucítime každý dotyk s loptou“ . Ďalšie kecy?

Zdroj: EA

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!