ESEJ • Dôležitosť a význam príbehu v závodných hrách

Príbeh v závodných hrách nemá žiadnu dôležitosť ani význam. Štúdiá dej nasilu tlačia do svojich závodných titulov aby si priemerný hráč mohol povedať, že je to „jako fakt cool že to vyzerá jak ten Fast and Furious film čo nedávno videl“. Dokonalý príklad nám môže byť Need for Speed Payback alebo novší GRID Legends a aj aktuálny Need for Speed Unbound.

Aj príbeh všetkými hráčmi uznávaného Need for Speed Most Wanted (2005) je katastrofálny, len si to nikto nechceme priznať, kvôli našim ružovým nostalgickým okuliarom. Je to len jedná veľká mastenica otravných, cringe charakterov, ktorí sa pokúšajú o dobový žánrový žargón. „You want these wheels? Gonna have to bust some chassis to get it bro.“ „Naaah dude, I’m good…“

V preklade by to asi znelo nasledovne: „Chceš to fáro? Musíš preňho rozjebkať zopár autosúčastiek bráško.“ „Vieš čo, strč si ho do pičky…“ Týmto zdravím svoju „učiteľku“ prekladu. Nailed it (zaklincoval som to).

Tým by sme to kľudne mohli uzavrieť. Ak by som bol herný YouTuber, našiel by som nejaký spôsob ako to natiahnuť do dvojhodinového videa. Ďakujem že so mnou vo všetkom súhlasite. Pre ešte hlbšie detailné analýzy si predplaťte naše predplatné ES Premium.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!