Slovensko 2:1 Rusko – namyslený Pavľučenko dostal facku

Maladci, maladci… Domaladcovali. Rusko stráca prvé body v kvalifikačnej skupine H na MS 2022 a to s reprezentačným výberom Slovenska. Po dvoch hrôzach s Cyprom a Maltou sa fanúšikom Slovensko konečne predstavilo v lepšom svetle. Nebolo to ani tentokrát dokonalé, ale rozhodne neporovnateľne lepšie. Možno je pravda, že nám sedí hrať proti silnejším súperom ako proti outsiderom. Aj keď, Cypru sa podarilo obrať Slovincov o všetky tri body, takže tá naša remíza nakoniec nevyzerá až tak zle. Rusko pred zápasom v Trnave malo sebavedomia na rozdávanie. Ruská tlač nebrala nič iné ako výhru a bývalý reprezentant Roman Pavľučenko si v spomínaných médiach navyše pustil pusu na špacír a o Slovensku vyhlásil, že nie je fyzicky pripravené a že nebude dôstojným súperom Ruskej repre.

To sa mu začalo vypomsťovať už v prvom polčase, do ktorého sme vbehli znateľne lepšie ako do tých predchádzajúcich štyroch s Cyprom a Maltou. V 38. minúte zavesil z rohového kopu náš najlepší hráč súčasnosti Milan Škriniar svoj druhý reprezentačný gól a Rusi nevyzerali vo svojej hernej pohode. Ich hra sa zlepšila až v druhom polčase, kedy sme sa začali viac a viac sťahovať dozadu, až sme na to doplatili gólom naturalizovaného člena ruskej zostavy Maria Fernandesa. Ten bol sice veľmi šťastlivý, pretože to kopol ako babka na záhrade do cvikly, ale aj taký platí. Pekné bolo vidieť, že sa naši hráči neuspokojili s remízou (pretože tá by v našej situácii nič neriešila) a išli si za druhým gólom. Ten prišiel už po 3 minútach, keď to padlo Robovi Makovi. Toho mám v obľube kritizovať, pretože občas uteká rýchlejšie než mu pracuje mozog, ale častokrát dáva veľmi dôležité góly. Ten včerajší bol s prídavným menom „víťazný“, takže nie je o čom.

Individuálne hodnotenia

Znova musím pochváliť prácu Škriniara, Koscelníka (ktorý tentokrát nastúpil do zápasu ako pravý záložník namiesto pravého obráncu), Hubočana, Hromadu a prekvapivo aj Kucku. Toho výkony sa mi absolútne nepáčili a nepasuje mi ako kapitán tímu. Včera sa ale fyzicky obetoval a odviedol obrovský počet dôležitých súbojov v strede pola. Mal aj zaujímavý pokus o strelu spoza šestnástky, no ten išiel o niečo vyššie ako by mal. Pochvala patrí aj brankárovi Kuciakovi, ktorý za tie góly proti Malte skrátka nemohol a proti Rusku nás zopárkrát riadne podržal. Duda sa na seba snažil vziať úlohu Mareka Hamšíka, no niečo tomu stále chýba. Na môj vkus príliš veľa faulov a priveľa strát lôpt v dobrých situáciách. Striedanie Ďuriša bol opäť dôvod k plaču, pretože ten človek je skrátka kvalitovo zakrpatený na repre úroveň. Stojím si za tým.

V pozápasových rozhovoroch sa Mak nechal počuť, že niektorí hráči obdržali od „fanúšikov“ vyhrážky a nadávky v správach na sociálnych sieťach. Takto teda naozaj nie, vážení. Jedna vec je kritika, druhá vyhrážky a sprosté nadávanie na osoby hráčov. Ten, kto robí to druhé, to nemá v hlave v poriadku.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!