TOP 10 • Hry roka 2018

Je síce Silváro, ale prekonal som hladinu alkoholu vo svojom systéme a pripravil som vydanie Top 10 hier roka 2018 ešte na dnešný večer!

10. Assassin’s Creed Odyssey

Druhý rok po sebe sa do môjho výberu top hier roka dostala aj séria Assassin’s Creed. Tentokrát len “propagačne” na 10. miesto, ale aj to sa počíta!

Assassins Creed Odyssey

9. Thronebreaker: The Witcher Tales

CD Projekt RED nám tento rok pripravilo vcelku milé prekvapenie. Vydanie úplne novej hry zo sveta Zaklínača. Jedná sa síce len o kartovú hru gwent s pridaným príbehom, ale podarila sa teda nesmierne! Gwent sa nikdy nehral lepšie!

Thronebreaker

8. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Presun klasiky z PlayStation 1 éry sa na PS4 osvedčil a dostal sa aj na monitory počítačov. Ani tu nesklamal a odnáša si osmičku.

Crash Bandicoot

7. Subnautica

Neskutočne atmosferický výlet pod hladinu mimozemského oceána. Dokonca bol k dostaniu zadarmo prostredníctvom novo-otvoreného Epic Games Storu.

Subnautica

6. Yakuza 0

Páči sa mi, ako “Amíci” len nedávno zistili, že existuje niečo ako videoherná séria Yakuza a hovoria, že je neskutočná škoda, že o nej veľa ľudí nevie a ako moc je nedocenená. Neviem ako v Spojených štátoch severoamerických, no v Japonsku a Európe je séria Yakuza slušne zaužívaná a už od éry PS2 patrí k tomu lepšiemu, čo si človek môže zahrať. Yakuza 0 je prequel a je teda skvelým štartom do série aj pre úplných nováčikov.

Yakuza 0

5. Bloodstained: Curse of the Moon

Suverénne najlepší pokus o napodobnenie pôvodnej Castlevanie. Brutálna zábava!

Bloodstained: Curse of the Moon

4. Wreckfest

A to som si myslel, že sa finálneho vydania projektu Bugbearu (pôvodný tvorcovia série Flatout) – Next Car Game, nikdy nedočkáme… A ono to prišlo! A je to extrémne dobré. Nutnosť pre fanúšikov Flatoutu, závodných hier a deštrukcie.

Wreckfest

3. Pillars of Eternity II: Deadfire

Druhé najlepšie RPG tohoto roka. Obsidiáni skrátka vedia svoje remeslo dokonale a už sa nemôžem dočkať ich nového projektu – The Outer Worlds.

Pillars of Eternity II

2. Forza Horizon 4

Tak ako aj pred dvoma rokmi, tak aj tento rok sa štúdiu Playground Games s ich Forzou Horizon podarilo dostať takmer až na vrchol môjho listu. Tentokrát nás zaviedli do Británie a to hneď vo všetkých štyroch ročných obdobiach.

Forza Horizon 4

1. Kingdom Come: Deliverance

Od februára, absolútne neohrozený víťaz. Takto sa robia RPGéčka! Takto vyzerá vťahujúci svet, skvelý scenár, realistická grafika a zaujímavé, originálne ovládanie. Žiadne válanie sa po zemi v štýle Dark Souls nečakajte! Toto je totiž ozajstné RPG!

Kingdom Come

Ďalšie hry, ktoré stoja za zmienku: Far Cry 5, Frostpunk, The Crew 2, Katamari Damacy Reroll, Burnout Paradise Remastered, Iconoclasts, Final Fantasy XV: Windows Edition

Prajem príjemné strávenie Silvestrovských osláv a parádny vstup do nového roka ? Zahrajte si Kingdom Come!

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!