ČTDPH • Autobahn Police Simulator


ČTDPH (alebo Čo To Do P*** Hrám) je vtipná forma recenzii zlých/divných hier.


Väčšina z vás pravdepodobne strávila minulú noc zdravým spánkom. Niektorí možno pracovali, pretože sa im počas home office-u lepšie pracuje v noci, keď je všade ticho. Ja som svoju minulú noc strávil hraním Autobahn Police Simulator…

Prečo? Ja neviem. Je nutné, aby mali všetky naše činy nejaké odôvodnenie alebo daný cieľ? Na Steame sa spomínaná hra nedávno objavila zadarmo, tak som ju vzal. Pri nočnej nude som prechádzal svojim Steamom a hľadal hru, pri ktorej nebudem musieť príliš premýšľať a zabijem ňou pár minút. Narazil som na Autobahn Police Simulator a povedal som si, že mu dám šancu. „Veľmi negatívne“ hodnotenie na Steame mi ale malo byť výstrahou…

Ako už názov hry napovedá, v APS sa vžijete do role nemeckého diaľničného policajta. Tým aj zároveň odpovedám na vašu otázku, či je to jeden z tých nemeckých simulátorov, postavených na jednom a tom istom hernom engine z roku 2005. Áno, je.

Čím vlastne začať? Očakával niekto od hry s takým menom vôbec nejakú kvalitu? Ani ja som nič nečakal a aj tak ma hra dokázala šokovať svojou absurdnou grafikou, jazdným modelom a vlastne všetkým, čo obsahuje.

Náplň hry je jednoduchá. Ako diaľničný policajt máte dané úlohy, ktoré musíte počas svojej šichty (dennej alebo nočnej) dokončiť. Tieto misie spočívajú v neustále sa opakujúcich náhodných kontrolách áut, vyšetrovania dopravných nehôd a merania rýchlosti. To všetko za účasti ovládania z jamy pekiel a nekonečných bugov.

Bod zlomu

Po prvých dvoch šichtách ste už v podstate vyskúšali všetko a nastáva bod zlomu, kedy si máte chuť spraviť výlet do samoobsluhy bez rúška a vybozkávať všetkých okoloidúcich priamo na hubu. Repetetívnosť je pri tejto hre nevyjadriteľná.

Má však aj pár svetlých momentov. Tie spočívajú najmä v úsmevných situáciách. Prvú nehodu pri ktorej som asistoval, spôsobili dve ženy, ktoré do seba narazili pri parkovaní. Takže jednu vec hre uprieť nemôžem – realistickosť situácii. Korunu ale celej hre nasadila animácia chodenia. Nie len vašej postavy, ale aj kriminálnikov, ktorých beriete späť na stanicu.

Ich model v hre začne po vystúpení z auta kopírovať vaše pohyby tesne za vami. Vyzerá to trocha ako samba v kombinácii s „jede jede mašinka“. Prvý krát som sa skoro došťal.

Takže, ak sa chcete došťať a následne chytiť COVID-19, tak Autobahn Police Simulator je správna voľba.


FINÁLNE HODNOTENIE:

SEHR GUT SCHNITZEL

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!