ČTDPH • Autobahn Police Simulator 3


ČTDPH (alebo Čo To Do P*** Hrám) je krátka, občas vtipná, forma recenzii zlých alebo pochybne vyzerajúcich hier.


Kto sa hanbí, ten má prázdne gamby. Viete kto sa rozhodne nehanbí? Vývojári zo Z-Software. Tá odvaha, s ktorou posielajú kľúče na recenziu svojich hier je v istom smere chvályhodná. V inom smere skôr šialená, pretože neverím, že nejaký recenzent dokáže tomuto… Tomuto… Čo to je kurva? Pokus o hru? Polo-softvér? Skrátka neverím, že sa nájde niekto, komu sa Autobahn Police Simulator 3 bude páčiť natoľko, aby mu udelil pozitívne hodnotenie. S touto sériou mám minulosť. Bola to prvá hra, ktorá sa objavila v sérii ČTDPH a tým pádom jej vlastne vďačíte (dúfam), za jej zrod. Neviem síce, kedy sa im podarilo spraviť Autobahn Police Simulator 2, ale poďme teda rovno na tú trojku… Nie na TÚ trojku. Toto je trocha menej zábavná trojka, vy perverzné hovada.

Čo sa vlastne zmenilo oproti prvému dielu? Heh. Ja neviem. Nič dokopy. Hra má o poznanie vyššie ambície a snaží sa o príbeh policajného nováčika kompletne aj s dabingom, ktorý je kúzelne otrasný. Ne-briti sa snažia o britský prízvuk. Mňam. Ale premisa zostáva rovnaká. V koži diaľničného policajta (alebo už aj policajtky – v Nemecku od vydania APS 1 zrušili sexizmus) sa v 20 až 40 fps na nabušenom počítači, vydávate na lov cestných pirátov, opitých vodičov a upratovať kravské hovná z cesty. To posledné nie je vtip. To je reálna súčasť hry. I shit you not (pun intended).

Grafika je snáď ešte horšia ako naposledy, s tým rozdielom, že to beží v ešte nižšom framerate. Neveril som vlastným očiam. Je to miestami až nehrateľné a vôbec nezáleží na tom, aké grafické nastavenia zvolíte. Optimalizácia nie je zlá. Ona NEEXISTUJE – žiadna tu nie je! Vývojár, čo mal túto časť hry na starosti zrejme ochorel a nemal ho kto nahradiť, prípadne k nemu prišiel nadriadený a poprosil ho nech to urýchli. „Schnell, schnell schatzi! Ich möchte stellen meinen bratwurst in dein sauerkraut!“ Tak a tým by sme po sexizme zabili aj homofóbiu…

Ovládanie auta je horor. To sa skrátka nedá ovládať. Ani na klávesnici, ani na ovládači, no a môj Logitech G29 som radšej ani nepripojil. Taký trest si to chudátko nezaslúži. Hru absolútne netankuje, že vy si to tankujete po diaľnici 160 a naraz to elegantne zaparkujete do zvodidiel alebo do zadnice auta idúceho pred vami. „Jaaaaa aber das ist nicht problemen“, počujem kričať spoza monitora človeka čo mal na starosti jazdný model a model deštrukcie vozidiel. Ale to problém je milý môj nemecký, pretože to celé pôsobí skôr ako komédia než simulátor. O veľa lepšie na tom nie je ani ovládanie kamery. To ktorý Hans zabudol, že hráč zrejme nechce počas hrania na obrazovke vidieť kurzor myši?! Aspoň teda ja som ho tam mal a mohol som sa aj dosrať. Nepomohol ani viacnásobný reštart hry. Ja už neviem ako to máme v tých recenziách napísať, aby sa konečne poučili!

Čo som kurva komu spravil, že toto tu musím hrať?! V minulom živote som musel byť minimálne sturm­bann­führer v SS. Vývojári by sa v nacistických radoch uživili možno aj dnes. Autobahn Police Simulator 3 je totiž dokonalý nástroj mučenia. Vhodné pre využie v Ausch… Viete čo, brzdíme, hádžem tam ručnú brzdu, hneď na to flintu do žita a následne flintu do WC.


FINÁLNE HODNOTENIE:

SEHR GUT SCHNITZEL 3

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!