Elder Scrolls VI vyjde len na Xboxe a PC

Ak už to doteraz nebolo úplne jasné, tak teraz už snáď máme v otázke exkluzivity Elder Scrolls VI finálnu bodku. Z novo-sprístupnených dokumentov ktoré boli súčasťou konania Microsoftu s Federálnou obchodnou komisiou ohľadom akvizície Activision Blizzard vyplýva, že nový diel tejto legendárnej RPG série vyjde iba na Xboxoch a PC. Microsoft TES VI pre PS5 nikdy nesľúbil a vždy odkazoval na svoje tvrdenie, že dostupné platformy budú pri každej hre posudzované zvlášť. Napokon sme to mohli vidieť už pri Starfielde, ktorý sa teší úspechu u mnohých kritikoch aj hráčov a hralo ho už cez 10 miliónov ľudí. Vyšiel exkluzívne len na PC a Xbox Series S/X a odomňa schytal v recenzii prekvapivo pozitívnu známku.

Ďalšia zaujímavosť vyplývajúca zo spomínaného dokumentu je potenciálny dátum vydania – ten Microsoft s Bethesdou nevidia reálne skôr ako v roku 2026.

Na konzolách od Sony vyšli len dva diely série a to Oblivion na PS3 (a aj to s odstupom času od Xboxovej a PC verzii) a Skyrim na PS3, PS4 aj PS5.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!