Bethesda bude svoje hry vydávať krajšie a skôr na Xboxe

Od oznámenia odkúpenia Zenimax štúdii (medzi ktorými je aj Bethesda) Microsoftom, sa neustále hovorí o tom, ako bude vyzerať budúcnosť hier ako The Elder Scrolls, Fallout či DOOM. Nechá si ich Xbox ako exkluzivity alebo sa podelí aj s ostatnými platformami? Zo začiatku Microsoft vravel len o PC a Xbox verziách Bethesda hier, pričom o prípadných iných platformách bude rozhodovať „prípad od prípadu“. Dnes už vieme viac.

Vyzerá to tak, že Microsoft nebude chcieť byť za zlú korporáciu a pošle Bethesda hry aj na ostatné plaftormy – či už to bude PlayStation alebo Nintendo. Odkúpenie im ale umožní vydávať hry od Bethesdy na svojich systémoch (Windows a Xbox) skôr ako na ostatných a to navyše s istým grafickým upgradom. Bethesda hry na Xbox Series X/S a PC tak budú vyzerať (a možno aj bežať) lepšie oproti PS5. Vlastníctvo Zenimax štúdii má pre Microsoft aj inú výhodu. Bezproblémové pridanie všetkých ich hier do predplatiteľského programu Xbox Game Pass. Už je známe, že sa všetky nové hry od štúdii ako Bethesda, id Software, MachineGames alebo Arkane objavia v ponuke Game Passu hneď v den ich vydania.

Tak teda zhrnutie: časové exkluzivity pre PC a Xbox, optimalizovanejšie verzie hier na PC a Xbox + inklúzia všetkých hier do Game Passu.

Zdroj: Seeking Alpha

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!