Valve neplánuje vydať Steam Deck 2 skôr ako o dva roky

Na veľtrhu Tokyo Games Show sa televízii CNBC podarilo spraviť rozhovor s Pierrom-Loupom Griffaisom z Valve o handhelde Steam Deck. Grissais predtým uviedol, že ich handheld Steam Deck 2 je „vzdialený niekoľko rokov“. Plány spoločnosti sa odvtedy vraj nezmenili.

„Práve teraz sme na výkonnostnom bode, ktorý máme ako stabilný bod na niekoľko rokov. Myslíme si, že je to celkom dobrý bod, pokiaľ ide o možnosť hrať všetky hry z tejto novej generácie, a zatiaľ nové tituly ponúkajú skvelý zážitok z hrania na Steam Decku.“ Trošku problematický však bol nedávny release Starfieldu, ktorý na Decku nebeží zrovna najlepšie a nedokáže ani na tie úplne minimálne nastavenia udržať 30 fps.

Steam Deck je postavený na GPU architektúre RDNA 2 od AMD a pri tvrdeniu, že Deck 2 nepríde minimálne najbližšie dva roky to vyzerá, že Valve kompletne preskočí RDNA 3 a svoj nový hardvér zrejme postaví až na tej ďalšej generácii grafických čipov. Výkonnostný nárast tak môže byť podstatne viac citeľný. Všetko samozrejme záleží aj na AMD a na výkone ich budúcich GPU.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!