Xbox Series S bol oficiálne oznámený

Microsoftu to síce chvíľu trvalo, ale konečne sa odhodlal oficiálne potvrdiť existenciu Xbox Series S. Táto menšia, digital-only verzia Xboxu Series X s menším výkonom, pritom kolovala internetom už dlhé mesiace. Dnes už vieme, že to neboli klamstvá a vieme, že nás vyjde na ľudových 299 dolárov, 250 libier a 299 eur (pretože dolár=euro, samozrejme…). Xbox Series X bude stáť 499 eur. Už tak čakáme len na Sony, kedy sa uráči naklusať pred ich fanúšikov a zahlásiť cenu PS5.

Vydania sa dočkáme rovnako ako pri Series X, 10. novembra. Očakávať od konzolky môžeme rovnaký procesor, aký poháňa aj jeho výkonnejšieho brata. Rozdiel by mal byť len vo výkone grafickej jednotky. Aj napriek nižšiemu výkonu ale zvládne natívne rozlíšenie až do výšky 1440p, 120 fps pri vybraných tituloch a obsiahne aj Microsoftom sľubované „takmer instantné“ nahrávacie časy vďaka upravenému NVMe SSD.

Nakoniec nám zostalo len ohodnotiť vzhľad konzoly. Páči sa mi ako dokázal Microsoft všetko narvať do tak malého priestoru, ale čo ich viedlo k tomu čiernemu vetráku? Alebo by som mal napísať REpráku? Pretože presne tak to vyzerá. Možno tým chcú požmurknúť na Series X, ktorý má podobný vetrák na vrchu. Alebo sa snažili čo najviac diferencovať Series S od Xbox One S? Na to mali myslieť pri vymýšľaní názvu. O tom už som ale písal v komentári ‚Čo za sprostý názov je Xbox Series X‘… Za 300 eur to je ale veľmi zaujímavá voľba pre hráčov, ktorí si nepotrpia na fyzické hry a filmy a preferujú skôr streamovanie cez Netflix a nákup hier digitálne. Prípadne ak im stačí pestrá ponuka predplatiteľského programu Xbox Game Pass.

Zdroj: Xbox (Twitter)

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!