Cyberpunk 2077 bude mať multiplayerové mikrotransakcie

Ani CD Projekt RED neodolá pokušeniu zarobiť si niečo nad rámec a do multiplayerovej zložky Cyberpunk 2077 plánujú pridať mikrotransakcie. Multiplayer pre CP 2077 nebude súčasťou hry od jej vydania a vyjde oddelene „nejaký čas“ po vydaní Cyberpunku. O mikrotransakciách v multiplayeri CP sa už hovorilo dávnejšie. Až teraz ich potvrdil prezident CD Projektu Adam Kiciński. Prisľúbil ale aj to, že next-gen verzia pre PS5 a Xbox Series X nebude drahšia ako tá pre PS4 a Xbox One. To je dobré vedieť, keďže sa nám takýto cenový nešvar medzi AAA vydavateľmi v poslednej dobe poriadne rozmohol…

Kiciński „upokujuje“ ľudí, že ich mikrotransakcie budú mať zmysel a že chcú, aby hráčovi dali pocit, že si chce niečo kúpiť. Nie že musí. Čo mi v určitom prípade príde ešte horšie, pretože to môže využívať slabiny niektorých ľudí, ktorí majú problém s impulzívnym utrácaním peňazí. Keď budú v hre naozaj úžasné veci, ktoré sa budú dať získať len nákupom za reálne peniaze, takýto človek môže vyhodiť do luftu peknú sumu peňazí, ktoré možno potrebuje na niečo iné. Vravíte si, že to je jeho problém? Tak, určite že je, ale je dávno dokázané, že mikrotransakcie môžu na niektorých jedincov pôsobiť ako kasíno na gamblerov.

Ja mám teda za to, že namiesto toho, aby sme ukazovali prstom, že to je ich problém, prestali ich problémy ‚enablovať‘. Obrovské herné firmy (akou je aj CD Projekt) mikrotransakcie skrátka nepotrebujú a ak ich už chcú, tak jedine v prípade, že ich hra je kompletne free-to-play. To jest môj pohľad, ktorý sa NIKDY nezmení.

Zdroj: PC Gamer

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!