Xbox Series S zrejme ponúkne slabšie GPU za menej peňazí

Zaujímavé správy prichádzajú z tábora „zelených“ v Microsofte. Xbox Series X zrejme nebude ich jediná verzia next-gen konzoly. Podľa všetkého sa chystá aj uvedenie lacnejšieho a menšieho modelu s nižším výkonom grafickej karty. Naznačujú to zmienky o dvoch hardvérových verziách (Anaconda a Lockhart), aj nové ochranné známky „Xbox Series“. Procesor by pritom mal zostať nezmenený. To by vo výsledku znamenalo, že v hrách by bol rozdiel len v grafickej kvalite – textúry, rozlíšenie a efekty. Pri niektorých možno nižší framerate.

Xbox Series X láka na hry v 4K rozlíšení a to s podporou až 120Hz, čiže s možnosťou poskytnúť až 120 fps (bude záležať na danej hre). Dajme tomu, že by Xbox Series S (ako sa má lacnejší model nazývať), ponúkol 1080p v 60 fps. To by za tú nižšiu cenu stálo, nie? Hlavne ak nemáte 4K televízor a nemienite svoj stávajúci v blízkej dobe meniť.

Series S by taktiež nemal obsahovať Blu-ray mechaniku, rovnako ako tomu je pri lacnejšej verzii PlayStation 5. Výkon GPU má Series S mať okolo 4 TFLOP, oproti 12 TFLOP prítomných v Series X. Uvítali by ste Xbox Series S? Záležať bude určite aj na tom, aký veľký cenový rozdiel medzi oboma modelmi nakoniec bude.

Zdroj: Windows Central

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!