Gran Turismo 7 by mohlo bežať až v 8K rozlíšení, vracia sa režim kariéry

Mnohí automobiloví fanatici už určite vyhliadajú vydanie PS5 a s ním aj Gran Turismo 7. Siedmy diel obľúbenej závodnej polo-simulácie (simulátor to fakt nie je) určite znova ponúkne nepreberné množstvo áut a tratí. Čo ale hráčov zaujímalo zrejme najviac, je prítomnosť singleplayerového módu kariéry. Posledné Gran Turismo Sport totiž pôvodne vyšlo bez neho. Kariéra bola pridaná až neskôr prostredníctvom bezplatnej aktualizácie.

V Gran Turismo 7 bude kariérny mód k dispozícii od začiatku a podľa prvých záberov to vyzerá, že sa priblíži štýlu známemu z Gran Turismo 4. Súdiť však môžeme zatiaľ len zo vzhľadu, rozloženia a obsahu hlavného menu. Zaujímavou správou môže byť aj potenciálna podpora rozlíšení až do neuveriteľných 8K výšin. To je 16-násobok detailu oproti klasickému Full HD rozlíšeniu (1080p). Nič potvrdené zatiaľ nemáme, ale Sony využilo Gran Turismo demo na prezentáciu svojich nových 8K televízii. Je neznáme, či táto ukážka bežala na reálnom PS5 hardvéri.

Hlava Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, navyše oznámil, že Gran Turismo 7 chce na 100% v budúcnosti využiť PSVR 2.0, ktorý nás určite čaká. Kedy sa GT7 dočkáme je zatiaľ vo hviezdach. Hovorí sa o tom, že to môže byť launchový titul pre PS5 (teda že by vyšiel koncom tohto roka), ale aj o roku 2022.

Zdroj: GTPlanet

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!