DOOM Eternal

DOOM Eternal pridal Denuvo Anti-Cheat. Pribudlo takmer 5000 negatívnych hodnotení

DOOM Eternal je skvelá hra. To už zrejme všetci viete (ak nie, tak si prečítajte moju recenziu). Bohužial id Software a Bethesda sa rozhodli, že nemajú pozitivitu radi a už dlhšiu dobu sa pokúšajú “šťať proti vetru”. Stačí sa pozrieť na problémy so skladateľom úžasného soundtracku Mickom Gordonom. Vietor ale až v poslednej aktualizácii hry zafúkal naplno a DOOM Eternal je tak aktuálne kompletne ošťaný.

Najnovší update totiž pridal popri inom aj Denuvo Anti-Cheat, pre ochranu multiplayeru proti cheaterom. To samo o sebe znie fajn, ale problém je, že ide o tzv. ring 0 kernel anticheat. To v praxi znamená, že má takýto software prístup v podstate ku všetkému vo vašom počítači. Bethesda sa už síce vyjadrila, že je Denuvo Anti-Cheat spúšťaný len pri spustení hry a po jej zavretí sa automaticky vypne, ale povedala to Bethesda… Pravdepodobne najviac technologicky negramotná firma v existencii ľudstva.

Momentálne teda má DOOM Eternal v sebe Denuvo Anti-Tamper proti piráteniu aj Denuvo Anti-Cheat proti cheaterom. Piráti už majú pritom Eternal dávno dohraný, kvôli spomínanej technologickej negramotnosti Bethesdy. Tá sama omylom vydala Bethesda.net verziu hry s priloženým nechráneným exe súborom. Existuje niečo viac Bethesdové?

Samotný anticheat sa dá odinštalovať, ale sám sa automaticky nainštaluje pri ďalšom spustení hry. Bez jeho inštalácie sa nedá spustiť ani singleplayerová časť hry. Množia sa už aj sťažnosti na znížený framerate oproti predchádzajúcej verzii.

Situácia sa samozrejme nepáči hráčom a na Steame za posledných pár dní pribudlo takmer 5000 negatívnych hodnotení, ktoré zmenili priemer nedávnych hodnotení z “Very Positive” na “Mixed”.

Vysvetlenie privilégii jednotlivých ringov
Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!