Producent DOOM Eternal vysvetľuje situáciu okolo Micka Gordona. Na DLC už s nimi pracovať nebude

Informácie o tom, že skladateľ soundtracku pre DOOM Eternal, Mick Gordon, už nebude chcieť pokračovať v spolupráci s id Software sa očividne naplnili. Hlavný producent hry Marty Stratton objasnil situáciu okolo vydaného soundtracku na Reddite.

Problémy nastali kvôli kvalite finálneho mixu soundtracku pre majiteľov zberateľskej edície hry. Mick nemal na mixe väčšine skladieb podiel. Podľa nových informácii od Strattona to však nebola úplne chyba id Software alebo Bethesdy. Mick Gordon dostal za úlohu pripraviť soundtrack s minimálnym počtom 12 skladieb. Úprava songov do podoby soundtrackového albumu mu však trvala dlhšie ako sa očakávalo. id Software neváhal a predĺžil mu lehotu predloženia skompletizovaného soundtracku.

Mick však ani tento nový termín napokon nezvládal a id Software sa tak rozhodol povolať svojho hlavného audio dizajnéra, aby pripravil svoj vlastný záložný mix, ktorý by na soundtracku použili, ak by Mick nestihol dodať svoje verzie. Mick Gordon nakoniec dodal 9 songov, z čoho väčšina bolo ambientných/atmosferických. Tie nadupané metalové, mu totiž podľa jeho vlastných slov vždy zaberú najviac času.

Skladateľ súhlasil s plánom, že bude soundtrack zložený z kombinácie skladieb mixovaných ním samotnýám a spomínaným audio inžinierom Chadom Mossholderom. Chad Mickovi zaslal svoje verzie skladieb a Mickovi na nich vraj nič extrémne nevadilo. So sťažnosťami sa ozval až verejne na svojich sociálnych sieťach.

Marty Stratton sa na konci svojho dlhého postu zmienil o tom, že práca s Mickom bola pre štúdio obtiažna a na DLC pre DOOM Eternal už Gordon spolupracovať nebude. id Software aktuálne hľadá nového vhodného skladateľa. Osobne by som uvítal Andrewa Hulshulta, ktorý v minulosti pracoval na oldschool strieľačke Dusk a sám dokonca vytvoril remake soundtracku prvého DOOMa.

Zdroj: Reddit

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!