Nový album Avenged Sevenfold bude polarizujúci a ja som za to len rád

Populárna metalová kapela Avenged Sevenfold sa začiatkom budúceho mesiaca chystá vydať nový album s názvom Life Is but a Dream… a oba doteraz vydané singly z neho sú skutočne polarizujúce. Rovnaké sa teda zrejme dá očakávať aj od samotného albumu. A7X skúšajú niečo nové. Všímam si veľmi kruté prirovnania ku St. Anger od Metallicy – nedá sa to počúvať, nie je tu žiadna štruktúra a podobne. Keď prvý single Nobody bol pre mnohých šokom, novinka We Love You musela byť pre nich klinickou smrťou.

Nezvyčajný štart v podobe časovo jemne posunutých blast-beatov v kombinácii so spevákom M. Shadows, ktorý na svoj hlas dočasne nahádzal rôzne sekavé efekty a filtry, je len začiatok. Po chvíli všetok ten „hluk“ opadne a zostane len veľmi jednoduchý kopák v kombinácii s hi-hatom, k čomu sa pridá drsný power-chordový riff a pre niekoho nudné/nenápadité opakovanie slova „MORE *doplň slovo*“. Aký mám na túto pasáž názor ja? Milujem to! Je to drsné, nenechá ma to v kľude a príde mi to hypnotické.

To zrejme aj bolo cieľom, pretože v rozhovoroch sa M. Shadows netají, že s chalanmi berú v poslednej dobe nejaké tie hubičky a neboja sa experimentovať a občasne aj prekročiť hranicu progresívneho metalu. Ako hlavnú inšpiráciu pre Life Is but a Dream… označil elektronické duo Daft Punk. A viete že to tam vcelku vidím? Najmä spomínaná MORE pasáž vo We Love You pripomenie Technologic z albumu Human After All. Ak na ESku nie ste prvýkrát, iste viete, že robotov zbožňujem. Nikdy by som nebol povedal, že sa A7X inšpirujú práve Daft Punkom. Presne pre tieto nečakané hudobné prieniky žijem.

Takže znova mám opačný názor ako väčšina. Nie, fakt to nerobím naschvál, aj keď sa to už môže zdať. Experimentovanie milujem a obe skladby sa mi nesmierne páčia. Okrem Daft Punku tu výrazné cítim aj inšpiráciu v kapele Mr. Bungle. Sem s tým!

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!