Konami vydá kolekciu prvých troch dielov Metal Gear Solid a navyše kompletne remakuje MGS 3

Konami oznámilo remake Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Jeden z najobľúbenejších dielov série Metal Gear, ktorý odhaľuje príbeh o pôvode Snakea tak vyjde s názvom Metal Gear Solid Delta: Snake Eater na moderné platformy, v úplne novej grafike. To nie je ale všetko. Chystá sa aj kolekcia prvých troch dielov.

„Na projekte Metal Gear Solid Delta usilovne pracujeme, aby bol vernou rekonštrukciou pôvodného príbehu a herného dizajnu a zároveň rozvíjal hrateľnosť s úžasným vizuálom a bezproblémovým herným zážitkom.

Súčasne prinesieme sériu Metal Gear Solid: Master Collection, najkompletnejšiu kompiláciu, ktorá oslavuje 35. výročie série. Metal Gear Solid: Master Collection umožní fanúšikom hrať hry tak, ako boli vydané po prvýkrát na najnovších platformách.“ Podľa týchto slov teda v prípade kolekcie nepôjde o nijak extra vylepšené verzie prvých troch MGS (a dvoch Metal Gearov). Je to len spôsob, ako si už existujúce verzie na novom hardvéri (odmyslite si, že existuje emulovanie, spätná kompatibilita a že GOG predáva prvé dva diely Metal Gear Solid). Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1, ako znie celý názov kolekcie, so sebou prinesie:

  • Metal Gear
  • Metal Gear 2: Solid Snake
  • Metal Gear Solid (vrátane VR Missions / Special Missions)
  • Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (HD Collection verzia)
  • Metal Gear Solid 3: Snake Eater (HD Collection verzia)

Konami neustále hovorí o „najnovších platformách“. Očakávať teda môžeme vydanie pre PC, PS5 a Xbox Series S/X. S Nintendom Switch by som to v žiadnom prípade nevidel ružovo. Ten hardvér už je skutočne zastaralý. Dátumy vydania zatiaľ nemáme, ale kolekcia by mala vyjsť niekedy na jeseň.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!