Bella Blondeau z webu TheGamer dokazuje, prečo je herná žurnalistika totálna žumpa

Pamätáte na moju recenziu spred dvoch dní? Tú o Fast & Furious Crossroads? V nej som sa vyjadril, že aj napriek jej neodškriepiteľnej nekvalitnosti a bezduchosti sa nájdu kokoti, ktorí ju z nejakého dôvodu budú obraňovať. Už v tom istom článku som k tomu „neslušnému“ slovíčku pridal odkaz na komentár z jedného YouTube videa. Dnes ale všetkých kokotov sveta tromfla istá komická postavička z webu TheGamer – Bella Blondeau. Tá pre TheGamer hru recenzovala a udelila jej 4/5. Slovami štyri z piatich! Nedalo mi to a tak som sa rozhodol pátrať prečo.

V recenzii hovorí o „zábavnom jazdnom modeli“ a porovnáva hrateľnosť so svätými hrami ako Burnout alebo Split/Second (jedna z mojich najnedocenejších hier uplynulého desaťročia). To je samozrejme čistá lož. To sa ani nedá nazvať názorom, pretože to je fakticky skrátka nesprávne a zavádzajúce tvrdenie. Kde je teda realita? Bella Blondína, či čo to má za meno, je známa svojimi provokačnými ľavicovými názormi a kritizovaním hier kvôli ich nedostatočnému reprezentovaniu LGBTIQJKLZPOR++-XYZ komunity (nezabudol som na nikoho?).

Len dva dni pred vydaním Fast & Furious napísala článok o tom, ako je nesmierne rada za inklúziu nonbinary charakteru do hry. Tým je vraj postava Cam. Ja som teda celú hru (bohužiaľ) dohral a ani som to o nej netušil. Ani ma to nezaujímalo, pretože ja vidím ľudí. Nepotrebujem mať všetkých zaškatuľkovaných ako mužov, ženy, nebinárnych, binárnych, binárne-aritmetických, čiernych, oranžových… Bella ale asi áno, tak o Cam a Fast & Furious Crossroads musela napísať ódu. Ja som presvedčený, že tá hra nemôže baviť nikoho. Je vyslovene nehrateľná. No a odporučiť jej kúpu za 60+ EUR je nepriame okrádanie ľudí.

Táto osôbka má ale na svedomí množstvo iných podobne ladených článkov. Kopec ich mala o The Last of Us 2, pretože samozrejme… O čom inom by dokázal takýto človek písať? Tento článok nech je pre vás varovaním pred takýmito jedincami. Recenzie od TheGamer sa totiž nachádzajú aj na Metacritic, tak aby ste náhodou nebrali ich hodnotenia vážne. Práve na Metacritic som našiel ich recenziu F&F Crossroads. Je široko ďaleko jediná pozitívna. Je to tzv. protestná pozitivita. Každú podobnú recenziu si najprv overte. Kľudne aj zapátrajte v histórii jej autora. Všetko je to verejne dostupné. Sociálne siete, predchádzajúce články… Najlepšie je nájsť si recenzentov alebo YouTuberov, ktorým budete môcť dôverovať. Nenechajte sa neustále klamať a zavádzať. Niekým takým je pre mňa napríklad Mack z YouTube kanála Worth a Buy. On vám vždy na rovinu povie čo si myslí, priloží ku svojim tvrdeniam dôkazy a nemá žiadnu agendu. Väčšina vydavateľstiev mu aj tak tie hry na recenziu neposkytne, pretože sa boja jeho úprimnosti.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!