TOP 10 • Nedocenené hry 2010-19

Včera sme si prešli moje najobľúbenejšie hry za desaťročie 2010 až 2019. Dnes to zoberieme uvoľnenejšie a miesto veľkého vysvetľovania a presviedčania som zostavil zoznam desiatich hier bez nejakého poradia s priradenými videami (nechcem aby ste o nich len čítali, chcem aby ste si ich zahrali). List sa skladá z hier, o ktorých si myslím, že boli vo svojej dobe nedocenené. Možno si ich ľudia v prehršeli iných titulov nevšimli a zostali na pospas hlbokej rokliny histórie. Je na čase ich odtiaľ vytiahnuť.

Na niektoré názvy hier môžete kliknúť a prejsť na Steam alebo inú predajnú stránku s danou hrou. Niektoré sa ale zháňajú už len veľmi ťažko…


Split/Second a Blur (2010)

Ok, k prvému výberu na zozname musím niečo pripísať. Split/Second a Blur som zkombinoval do seba z dôvodu, že som chcel spomenúť obe, ale nechcel som presiahnuť svoj stanovený limit desiatich hier. Obe hry majú podobnú náturu, takže k sebe pekne pasujú. Obe sú šialené závodné hry s powerupmi a divokými súbojmi s protivníkmi.


Singularity (2010)


Deadly Premonition (2010 X360) (2013 PS3/PC)

Ja viem, že to z videa nevidno, ale Deadly Premonition je unikátna hra, ktorá dokáže byť miestami tak zlá, až je dobrá. Verte mi, jednoducho si ju skúste zahrať.


Test Drive Unlimited 2 (2011)

Ďalšia hra, pri ktorej video príliš nepovie. Tak v skratke: obrovský otvorený svet, skvelé ovládanie áut, úprava charakteru, kasína, nákup vybavenia, nových domov, postup kariérou… Stále jedna z najlepších open world závodných hier.


Duke Nukem Forever (2011)

Nie, nebolo to až tak zlé.


Sleeping Dogs (2012)


Brütal Legend (2013)

Skvelá akčná záležitosť pre metalistov s nekompromisným soundtrackom zloženým z tých najlepších heavy metalových kapiel a ich hudby. Nutnosť pre fanúšikov takého Motörheadu alebo Ozzyho Osbourna. V hre sa dokonca oba frontmeni (Lemmy a Ozzy) predstavili vo svojich vlastných rolách.


Shadow Warrior (2013)


Mad Max (2015)

Všade počúvam, ako sa Mad Max stáva rýchlo repetitívnym. Neviem, či hrám tú istú hru, ale mňa neprestala baviť ani po dohraní príbehovej linky a s radosťou som pokračoval v zaberaní ďalších území.


Artifact (2018)


Prajem príjemný silvester a šťastný rok 2020!

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!