E3 2019 • EA Play

EA Play 2019

Milujem futbal. A „niečo málo“ mám nahrané aj vo FIFE, takže som jeden z mála ľudí, čo to každý rok pri E3 brífingu Electronic Arts prežil bez liekov na upokojenie. Napríklad minulý rok som híkal sám pre seba v izbe pri ukážkach Ligy majstrov vo FIFE 19. Čo sa ale stalo tento rok? EA Play 2019 sa zapíše do histórie E3 ako najdlhšia, najzbytočnejšia a najnudnejšia prezentácia. Aj keď sa EA snažilo od E3 odtrhnúť a tvárilo sa, že je to úplne oddelená akcia. Tak to presuňte na iný dátum! Za 3 hodiny čistého času sme videli nový Star Wars, FIFU 20, Madden 20, Battlefield V (?!) a The Sims 4 (????).

Star Wars Jedi: Fallen Order vyzerá úžasne! Škoda, že jeho kvality boli prehlušené otrasnou konferenciou okolo neho. Konečne sa dočkáme singleplayerovej Star Wars hry od EA! Príbeh tu odohrá podstatnú rolu a na jeho písaní sa podieľa aj Chris Avellone, ktorý pracoval napr. na Knights of the Old Republic 2. Nemá sa jednať o open world hru, čo je len dobre, pretože v poslednej dobe sa s nimi roztrhlo vrece. Level dizajn v sebe obsiahne okrem množstva melee súbojov aj boje na diaľku, riešenie hádanok a bude hráčov nabádať ku preskúmavaniu prostredia. Lightsabere vytiahneme už 15. novembra. Zostáva len dúfať, že to EA neposerie. Máme očakávať kartičky?

FIFA 20 vyzerá… Presne tak, ako by ste si ju predstavovali. Stále je to futbalová hra, kde sa proti sebe stavajú 2 tímy po 11 hráčoch. Občas padne gól, občas sa hrá v daždi… Určite to poznáte. FIFA 19 so sebou priniesla zaujímavé zmeny a novinky, ktoré boli komunitou prijaté veľmi kladne. Najväčšie haló spôsobilo pridanie licencii Ligy majstrov a Európskej ligy, ktoré predtým exkluzívne vlastnilo Konami so svojou sériou Pro Evolution Soccer (ktorá v novom ročníku ponesie názov eFootball PES 2020). Rok 2020 prinesie novinku v podobe integrácie FIFA Street do hry prostredníctvom nového Volta módu. Pre nezainteresovaných: FIFA Street bola séria, ktorá sa sústredila na pouličný freestyle futbal. Častokrát bola zábavnejšia ako samotná FIFA, no EA už dávno túto značku nevyužilo, takže je super vidieť aspoň takýto jej návrat.

No a potom tu je Madden. „More of the same“… Ani Boh mi ale nevysvetlí, prečo dali toľko priestoru dávno vydaným hrám akými sú Battlefield V a The Sims 4 (ich záznamy nájdete medzi ostatnými videami). Nová mapa, nový dodatok… Hurá! Bolo to vrcholne nudné a neviem si predstaviť ani top fanúšikov týchto sérii ako napäto počúvajú pri svojich monitoroch. Viac by som prijal detailný pohľad na NHL 2020 a jeho potenciálne oznámenie pre PC (mali by sme sa dočkať ešte dnes). Suma sumárum, najhorší segment E3 2019. A môžu si nahovárať, že EA Play nie je súčasťou E3 koľko len chcú. Nezáujem.

Kompletný záznam z EA Play 2019 pre masochistov:

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!