Hellblade 2 na Xboxe len v 30 fps

Ninja Theory a Microsoft už hráčov pomaličky pripravujú na vydanie Hellblade 2, ktoré príde 21. mája. Na internete sa začali objavovať prvé dojmy novinárov z preview verzie a okrem toho, že bude hra vyzerať skutočne k svetu a bude si hráčov podmaňovať svojou filmovou atmosférou, sa bohužiaľ dočkáme aj tvrdého uzamknutia na 30 fps. Týka sa to teda Xboxových verzii hry, ktoré vyjdu zarovno s PC verziou.

Verzia pre PC by toto obmedzenie mala vynechať a ponúkne odomknutý framerate, kde bude záležať len na výkone vášho počítača. Ponúka sa samozrejme klasická výhovorka, že je hra pri 30 fps „bližšia filmom“ a tým pádom bude viac cinematická. Vývojári z Ninja Theory skutočne túto bizarnú alibistickú hovadinu použili. A to sme si mysleli, že sme konečne dospeli do bodu, kde sa nemusíme o nadradenosti 60 fps (a vyššie) vôbec baviť pri hrách. Ak by chceli Hellblade 2 skutočne tak veľmi pripodobniť filmom, tak prečo je PC verzia snímkovo odomknutá? A prečo vôbec 30 fps ak chceme film? Filmy bežia predsa v 24 fps. Je snáď všetkým jasné, že konzolám už skrátka dochádza dych.

Predtým ako začnete rýpať do Xboxu, tak PlayStation by na tom bol úplne rovnako ak by na ňom druhý Hellblade vyšiel. Obe konzoly majú takmer identický výkon 🙂 Nech žije PC.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!