NHL 23 bude podporovať crossplay. PC verzia stále v nedohľadne

EA Sports už má za sebou oznámenia všetkých športových hier pre rok 2023. Poslednou hrou bolo NHL 23. S napätím každý rok čakáme, či sa stane zázrak a bude oznámená PC verzia. Bohužiaľ, ani tento rok sa tak nestalo. Nový ročník bude druhou hrou v sérii, ktorá využije Frostbite Engine. V ňom sa opäť dočkáme nejakých tých zlepšení, no nemožno očakávať zázraky. Jedným z väčších lákadiel majú byť akési zúfalé pohyby puku na poslednú chvíľu. Keď už váš hráč ide pomaly ale isto k ľadu po tvrdom hite, stále je tu možnosť odohrať puk po mantineli ďalej, vystreliť, alebo skúsiť ešte nejak nahrať spoluhráčovi.

Minuloročná novinka v podobe ženských licencii IIHF sa v NHL 23 pozrie aj do online režimu Ultimate Team. Zostaviť si tak budeme môcť zmiešané tímy. Keďže hrateľnosť medzi mužským a ženským hokejom nie je v hre rozdielna, neexistuje dôvod, prečo takýto krok neuskutočniť. Asi najväčšia novinka bude crossplay medzi konkurenčnými konzolami Xbox a PlayStation. HUT a World of Chel si tak medzi sebou môžu zahrať hráči na PS5 a Xbox Series S/X, prípadne hráči na PS4 a Xbox One. Kombinácia PS5 a PS4 či PS5 a Xbox One nie je možná, kvôli technickým rozdielom medzi jednotlivými verziami.

Hra neobsiahne tímy Bieloruska a Ruska (pochopiteľne), zlepší živosť publika a celkovo pocit zo zápasov v nabitých arénach a posunu sa dočká aj systém X-Factor. Na obale sa na nás bude usmievať dvojica Trevor Zegras (Anahaim Ducks) a Sarah Nurse (kanadská reprezentantka). NHL 23 vyjde 14. októbra vo svojej štandardnej edícii a o tri dni skôr v edícii X-Factor.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!