FIFA 23 prinesie cross-play, ženskú ligu aj next-gen PC verziu

FIFA 23 bude posledný ročník futbalu od EA Sports, ktorý vyjde pod názvom FIFA. EA tak tvrdí, že sú si vedomí, že hráči budú očakávať niečo špeciálne. Nejaké tie novinky tak pribudnú. Oznámené sú zlepšenia systému Hypermotion, ktorý vo FIFA 23 nesie názov Hypermotion 2. Dej z jednotky pre hranie dvojky nepotrebujete… Slabý vtip, ale bolo to nutné. Očakávať teda vraj máme ešte o niečo realistickejšie správanie futbalistov a futbalistiek a to aj vďaka 6000 novým animáciám pohybov.

Skvelá správa je podpora cross-play multiplayeru, čo umožní hrať skrz platformy. Hráč z Xboxu tak môže napríklad v režime Ultimate Team naraziť na hráča z PlayStationu alebo PC. Cross-play bude rozdelený na dva tábory. Prvá cross-playová skupina je pre „next-gen“ verziu hry (PS5, Xbox Series a po novom aj PC) a tá druhá bude pre „old-gen“ (PS4 a Xbox One – Switch nie, to je úplne oddielna verzia s názvom Legacy).

Áno, dobre ste si prečítali tú zátvorku vyššie. PC verzia bude konečne vychádzať z next-genovej FIFY, ktorú máme možnosť už druhý rok hrať na PS5 a Xbox Series. Minule som FIFA 22 musel ohodnotiť na dvakrát – jedno skóre pre next-gen verziu a to nemilosrdné druhé pre PC.

Úplnou novinkou sú anglické a francúzske ženské ligy. Doteraz FIFA ponúkala len medzinárodný ženský futbal.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!