Remasterovaná GTA Trilógia podľa Take-Two predčila očakávania

Vydavateľstvo Take-Two Interactive vo svoje štvrťročnej finančnej správe hodnotí GTA Trilogy: Definitive Edition pozitívne. Podľa dostupných výpočtov, sa predalo cca 10 miliónov kusov a podľa CEO Straussa Zelnicka prečila hra očakávania. Číslo nie je oficiálne, pretože presné predaje Take-Two nezverejnilo, ale jeho výpočet dáva zmysel. Nechápem, ako také číslo môžu brať ako úspech, keď aj staručké GTA V dokázalo predať v poslednom období 5 miliónov kópii. A to ešte nevyšla verzia pre PS5 a Xbox Series!

Trojica tak legendárnych hier akými sú GTA III, Vice City a San Andreas, sa predsa musí predávať v poriadne väčšom náklade. O to viac, keď kolekcia vyšla na všetky možné platformy (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series aj Nintendo Switch). Zelnick sa pozastavil aj nad technickými problémami kolekcie. Nazval ich „určitými problémami s kvalitou“. Nečakal som pochopiteľne, že CEO Take-Two nazve hru katastrofou, ale toto je dosť značné podhodnotenie celej situácie okolo GTA Trilogy: Definitive Edition.

Okrem GTA Trilogy sa Zelnick pozitívne vyjadril aj smerom k prebiehajúcemu vývoju GTA VI. Pôjde podľa neho o skvelú hru. Pozitívne vidí aj príchod NFT do herného priemyslu. Podľa jeho slov sa skeptici mýlia a NFT majú svoju reálnu hodnotu. „Digitálny tovar totiž už dávno Take-Two poskytuje, prečo by teda NFT mali byť výnimkou?“ Pán Boh nám pomáhaj…

Zdroj: GameIndustry.biz

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!