Tržná hodnota Sony spadla o 20 miliárd, Kotick chcel odkúpiť a ovplyvňovať médiá

Odkúpenie Activision Blizzardu Microsoftom je stále hlavnou témou herného priemyslu a rozhodne je to opodstatnené. Priamo sa to totiž nedotkne len Microsoftu, hráčov a Game Passu. Stráty musia momentálne počítať v Sony, ktoré sa môže obávať o to, že príde o obrovskú značku, ktorá sa predáva najlepšie práve na ich platforme – Call of Duty. Určite nie zo dňa na deň, ale časom to prísť môže. Ako by táto neistota nestačila, akcie Sony klesli na hodnote a celkovo to činí zhruba 20 miliardový prepad na tržnej hodnote. Určite to je však len dočasná korekcia a akcie sa časom znova ustália na vyššej úrovni. Dobrá príležitosť pre investorov nakúpiť „v zľave“.

Na povrch vyplávali aj ďalšie negatívne informácie o terajšom CEO Activision Blizzardu Bobbym Kotickovi. Podľa Wall Street Journal mal Kotick v pláne odkúpiť herné weby PC Gamer a Kotaku, aby dal svojej firme pozitívnejšiu publicitu. Tieto plány mal samozrejme krátko po prevalení firemných sexuálnych škandálov, o ktorých údajne dokonca sám vedel a nič s nimi nerobil. Pri človeku akým je Kotick ma to snáď ani neprekvapuje, ale toto je už nechutné aj na jeho pomery. Vyzerá to však, že jeho čas sa naplní po dokončení odkúpenia Microsoftom (čo nepríde skôr ako v roku 2023) a na pozícii šéfa Activision Blizzard skončí. S tučným odstupným, ale konečne skončí…

Čo sa týka akvizície Microsoftom, v Activision Blizzard vraj sami hľadali niekoho, kto by ich odkúpil. Kotick sám potvrdil, že sa rokovalo aj s Electronic Arts. EA však predsa len nie je až tak veľká ryba akou je Microsoft. Ponuka bola predložená aj pred Marka Zuckerberga (Facebook/Meta). Teraz sa hovorí o tom, že by Microsoft mohol vďaka svojim finančným schopnostiam obnoviť zabudnuté populárne série ako Guitar Hero či Skylanders. Tie svojho času trpeli únavou, keďže ich Activision vydával dlhodobo každoročne (niektoré roky dokonca stihli aj dve hry v sérii).

Zdroj: Nintendo Life, Pure Xbox

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!