PREVIEW • The Settlers (2022) v skratke

Uzavretá betaverzia The Settlers (2022) mi otvorila oči. Hry a obzvlášť naše obľúbené staré herné série, sa nezastaviteľne rútia do prdele. To, čo som mal možnosť vyskúšať v tejto bete, skrátka nemá, okrem názvu, nič spoločné so Settlers. Zrejme najhlbšia budovateľská stratégia, ktorá po hráčovi vyžadovala trpezlivosť a snahu udržovať svoje mesto funkčné a obranyschopné sa pretransformovala na Facebookovú hru pre smartfóny. Armádu na úrovni prime Rímskej ríše máte vybudovanú za 20 minút, nepotrebujete zásoby jedla pre svojich pracantov – tí zrejme žijú zo vzduchu, je podľa môjho názoru nemožné vyčerpať suroviny (napr. kamene), pretože sú k dispozícii na každom kroku nezaujímavej plochej mapy a takto by som mohol pokračovať do nemoty.

Keď už sme v tom, tak sa netešte ani na grafické pozlátko, pretože hra vyzerá podpriemerne. Nemám ani len tušenie, či sa vývojári snažia o grafiku štylizovanú alebo realistickú, pretože to má ďaleko od oboch a skrátka sa mi to vôbec nepáči. Rovnako sa mi nepáčia ani fonty a celkovo uživateľské rozhranie. Už som spomenul, že mi to príde ako mobilná hra. Z tohto pocitu by ma možno vytrhla správna settlerská hrateľnosť, ale čo mám robiť, ak aj ten gameplay je podobný mobilným hrám? Hrať The Settlers (2022) je zhruba náročné ako vyštudovanie Stredoeurópskej vysokej školy v Skalici. S jednou rukou na myši a druhou v p… V pokoji položenou na stehne. Žiadny dôraz na obchodovanie… Viete čo? To naozaj nemá zmysel príliš komentovať. RUKY OKAMŽITE PREČ. Ubisoft zničil ďalšiu sériu. Pritom Anno 1800 bolo super. Trocha naivne som dúfal, že sa podobné podarí aj pri The Settlers.

Po dopísaní tohto textu som sa dokonca dozvedel, že vývoj opustil pôvodný tvorca série Volker Wertich, pretože sa mu nepáčil smer, ktorým sa Ubisoft rozhodol vydať. Nečudujem sa mu.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!