Debilkovia z Take-Two odkúpili Codemasters a hlásajú, že sú ceny hier naďalej nízke

AKTUALIZÁCIA (15.12.2020): Codemasters nakoniec neodkúpi Take-Two ale EA

Notoricky známi nenažranci z vydavateľstva Take-Two sa po odmlke opäť pripomenuli verejnosti. Na svojej nenažranosti nestratili ani za mak a dnes tu od nich máme hneď dve správy zamerané na peniaze. Prvá je, že odkupujú vývojárske štúdio Codemasters, ktoré sa dlhodobo úspešne sústredí na závodné hry ako GRID, DIRT alebo séria F1.

Ako veľký fanúšik závodných hier mám teraz o Codemasters strach, pretože zatiaľ úspešne odolávali nutkaniu vrážať do svojich hier mikrotransakcie a podobné hlúposti. Take-Two je známe svojim postojom, že nemajú záujem o hry, ktoré v sebe nemajú „dlhodobý finančný potenciál“. To v preklade znamená, že po svojich hrách vyžadujú pravidelný prísun financii aj dlho po vydaní. Úspešne tento model prevádzkuje napríklad Grand Theft Auto V Online od Rockstaru, ktorý pod Take-Two patrí alebo basketbalová séria NBA 2K od 2K Sports. Nákup Codemasters vyjde Take-Two na 980 miliónov dolárov a sfinalizovať by sa mal v prvom kvartáli roka 2021.

Druhá správa zameraná na financie Take-Two je to, že sa firma znova posťažovala na nízke ceny hier. Im jebe? Vaše hry sú naopak nekresťansky drahé! Netreba brať do úvahy len to, čo sa im hodí do scenára – t.j. základná cena hry. Čo ti ich spomínané mikrotransakcie? Rôzne edície hier, DLC, season passy a battle passy? 60 eur bolo málo, 70 eur je málo, 80 eur je málo… Take-Two by bolo asi najradšej, ak by svoje hry mohlo predávať po tisícku za kus. Popri vyplakávaniu ohľadom cien hier sa stihli vyplakať aj o tom, že sa im nepáči aktuálny trend predplatiteľských služieb typu Xbox Game Pass, EA Play alebo Ubisoft+. Bodaj by nie, oni by totiž radi hru predali za plnú cenu, následne požiadali o mesačné poplatky za jej hranie a ešte k tomu z hráčov vytiahli peniaze za mikrotransakcie.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!