NBA 2K21 stojí na next-gen konzolách 70 eur a nepodporuje Smart Delivery

Začína sa diať presne to, čo som avizoval v nedávnych článkoch o cenách videohier a o Crash Bandicoot 4. AAA vydavateľstvá si rýchlo všimli, že im môže prejsť zdraženie hier zo 60 eur na 70 eur a vyhovoriť sa môžu na zvýšenú finančnú náročnosť tvorby hier. Je to samozrejme pravda, ale čo už nepovedia, je radikálne väčší videoherný trh, nárast mikrotransakcii, viacerých edícii hier a rôznych DLC.

2K Sports je to posledné štúdio na svete, ktoré potrebuje zdražovanie videohier. Viete koľko im každoročne zarobí NBA 2K série vďaka prvotným predajom a intruzívnym mikrotransakciám? Neskutočné sumy! A takýto kokoti potrebujú zdraženie základných verzii svojich hier? NBA 2K21 bude na Xbox Series X (a zrejme aj Serie S, ktorý sa zdá byť takmer istotou) a PS5 stáť 69,99 € a nezabudne k tejto cenovke pridať aj kopec mikrotransakcii. Bez nich už by to snáď ani nebola športová hra.

Aby toho nebolo málo, 2K pri NBA 2K21 neplánuje podporu Xbox Smart Delivery. Táto funkcia má poskytnúť bezplatnú Xbox Series X verziu hry pre hráčov, ktorí si danú hru zakúpili na Xboxe One. Pekne si ju budú musieť kúpiť nanovo! Prikladám screenshot absolútneho idiota z Facebooku, ktorý vraví, že „správnym fanúšikom série“ nebude navýšenie ceny vadiť a že on sám s radosťou predobjednáva. Niektorí ľudia majú skrátka vyupratované v hlave.

Zdroj: TrueAchievements

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!