Assassin’s Creed Valhalla nebude mať češtinu a ľudia zúria

Ubisoft je známy poctivými českými lokalizáciami svojich hier. To sa však zmení príchodom nedávno oznámeného Assassin’s Creed Valhalla. Oficiálna čestina v hre skrátka nebude prítomná a my už vieme aj dôvody tejto zmeny.

Nie je to ani tak o veľkosti CZ/SK trhu (i keď aj to má svoju váhu), ale skôr o predajoch veľkých Ubisoft titulov za posledné obdobie. Ghost Recon Breakpoint je jeden z najhorších finančných prepadákov v modernej histórii Ubisoftu a podpísalo sa to aj na českom distribútorovi, ktorý pre Breakpoint zabezpečoval český preklad.

Človek by si povedal, že má Ubisoft také množstvo peňazí, že im nebude vadiť ani nejaká tá finančná strata v prospech CZ/SK hráčov. Tak ale biznis nefunguje a hlavne pred nástupom novej generácie konzol sa šetriť oplatí. No a až tu prichádza do úvahy veľkosť trhu. Český a slovenský trh je suverénne najmenší z trhov, ktoré majú v Ubisoft hrách jazykové zastúpenie, takže rozhodnutie bolo jasné.

Niektorí hráči tak okamžite začali vyhlasovať bojkot hry, začali spisovať petície o prehodnotenie prekladu a vo veľkom sa bili do hrudí, že oni sa žiadnu „američtinu“ učiť nemienia. Hovoríme tu o dospelých ľuďoch. Žiadny argument, že to môžu hrať aj deti neexistuje, pretože hra bude pre vekovú kategóriu 18+. Ak ste jeden z vyššie spomenutých ľudí, tak vám vrelo odporúčam tú angličtinu sa naučiť. Je to len výhoda a to nie len v hrách, ale aj v reálnom živote a pracovnom uplatnení.

No a pre tích, ktorí sú názoru „v Česku česky“ alebo „na Slovensku slovensky“… SPEAK ENGLISH OR DIEEEEEE!

P.S.: Dobrá správa však je, že sa s veľkou pravdepodobnosťou začne pracovať na neoficiálnom fanúšikovskom preklade. Ujme sa ho skúsená prekladateľská skupina pod Farflamom. Ak naozaj tú češtinu chcete, tak ich okamžite choďte finančne podporiť.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!