GOG menil pravidlá vracania peňazí, vývojári o tom neboli informovaní

Neviem či ste si všimli, ale GOG nedávno menil pravidlá pre vrátenie peňazí za nákupy spravené na ich webe. Pre tých, čo nevedia o GOGu, je to digitálna distribúcia hier (ako napr. Steam). Najprv sa stránka orientovala skôr na predaj starých hier, no s postupom času sa z GOG stal aj regulárny digitálny predajca nových hier.

Ich podmienky pre vrátenie peňazí sú po novom veľmi veľkorysé. Hráč si môže po zakúpení hru stiahnuť na svoj PC (GOG podporuje aj možnosť stiahnutia inštalačného súboru, takže nie je nutné použitie launchera) a hrať ju koľko chce. Vrátiť ju môže do 30 dní od kúpy a to bez obmedzenia odohraného času. Veď ako by to aj chceli sledovať, keď je možné hru nainštalovať a hrať aj bez GOG Galaxy.

Na túto novinku sa však okamžite obrátili vystrašení vývojári, ktorí tvrdia, že sa takýto systém môže ľahko zneužívať. Well, no shit! Pointa je, že ľudia tie hry nebudú chcieť vracať, ak sú naozaj dobré. Navyše ak už je niekto odhodlaný, že si chce zahrať nejakú hru z GOGu a nechce sa mu platiť, tak si tú inštalačku skrátka upiráti niekde v pirátskej zátoke a nebude predsa zbytočne danú hru kupovať a refundovať na GOGu.

Treba aj dodať, že po refunde sa vám peniaze nevrátia na bankový účet, ale dostanete ich do svojej GOG peňaženky, takže ich budete musieť znova použiť na nákup hier na GOG.com.

Na Twitteri sa ozvali hlavne vývojári menších priemerných a jemne nadpriemerných hier. Na ich mieste by som sa strachoval o predaje aj bez tejto zmeny v systéme refundov… Steam tiež nič nekonzultoval s vývojármi, keď zavádzal svoje refundy do dvoch týždňov od nákupu s hracou dobou nižšou ako 2 hodiny.

Ak ľudia vidia niečo, čo sa im páči a majú peniaze, radi to podporia. Preto využijem aj túto príležitosť pre poďakovanie za podporu na Patreone a za dobrovolné PayPal donaty. A vy neplatiči, okamžite posielajte chechtáky, lebo o vás napíšem nasraný Tweet. Ňuňu <3

https://twitter.com/RaveofRavendale/status/1233005318608740352

#BooHoo

Zdroj: GOG

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!