Detaily z gameplayu Need for Speed Heat

Na Gamescome sme sa, podľa očakávaní, dočkali bližších informácii ohľadom nového dielu závodov Need for Speed. O nich sme už vedeli, že sa budú odohrávať v meste Palm City a že si zazávodíme ako vo dni, tak aj v noci.

Cez deň bude hráč zarábať peniaze skrz legálne závody a potyčky s polícou budú podstatne civilizovanejšie. Predsa len by polícia nechcela počas dňa ohroziť premávku. V noci sa ale menia na totálnych magorov a budú sa nás snažiť zastaviť za každú cenu. Cez noc budeme získať reputáciu a zúčastňovať sa nelegálnych pouličných závodov. Všetky naše zarobené peniaze a reputáciu budeme musieť následne potvrdiť príchodom do bezpečia našej garáže.

Čím dlhšie sme ale vonku, tým viac toho získavame. Ak nás ale zastaví polícia, o všetko prídeme. Bude to teda manažment risku vs. zisku. To znie super! Čo už ale super neznie, sú ohlasy na gameplay a ovládanie áut. Oproti Need for Speed Payback sa nezmenilo takmer nič a všetky zmeny sú vlastne len vyleštené staré prvky. A ako viete z mojej recenzie, tieto prvky sú otrasné.

Zachrániť to ale ešte môžu rozsiahle možnosti úpravy áut. Zmeniť sa dá v podstate všetko. Od nárazníkov, cez nálepky na prednom skle až po motor. Vývojári chcú customizáciu priblížiť k tej z Underground 2. Ja by som Heat podľa toho čo som videl, zhrnul takto: Need for Speed Rivals cez deň, Need for Speed (2015) v noci. Svojou štylizáciou noci by sa možno hra javila ako NFS Carbon, ale nenechajte sa zmiasť. Carbon je oproti tomu, čo stvára štúdio Ghost Games, úplné labúžo (práve ho rekreačne hrám).

Vieme už aj predbežný zoznam všetkých áut, ktoré sa v NFS Heat objavia! Vidíte ich na obrázku nižšie. Veľké dík patrí NeedforSpeed.sk!

Need for Speed Heat autá
Zoznam áut pre Need for Speed Heat
Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!