E3 2019 • Devolver Digital

Tohtoročná tlačová konferencia Devolver Digital na E3 priniesla mnoho originálnych nových titulov, arkádu a pokračovanie príbehu z minulého roka s našou obľúbenou Ninou Struthers. Pár z nich mi padlo do oka a veľmi sa teším na ich vydanie.

Prvou predstavenou hrou bola Fall Guys: Ultimate Knockout od Mediatonic. Je to MMO v štýle Takešiho Hradu. Zatiaľ to vyzerá len na online čo ma trošku mrzí, ale aspoň to má cross-platform multiplayer. Osobne sa na ňu teším najviac, vyzerá to ako extrémna zábava a viem si predstaviť hrať zápas po zápase na štýl „ešte jeden pred spaním“. Hra vychádza začiatkom roku 2020 na PC a PlayStation 4.

Ďalšou hrou, respektíve launcherom na hry, je Devoler Bootleg. Ponúka bootleg a.k.a. „šmejd“ verzie už existujúcich Devolver hier. Nájdete tam bootlegy titulov ako Hotline Miami, Enter The Gungeon a Ape Out. Hra je už dostupná na Steame za príjemnú cenu.

Ďalšia hra ma taktiež veľmi zaujala. Je ňou 2D “naopak” hororovka od Phobia Game Studio. Hráte za neznámu červenú príšeru s chápadlami a zabíjate všetko čo vám príde do cesty. Táto veľmi atmosferická hra vychádza rovnako ako Fall Guys v roku 2020 a to na PC aj všetky current-gen konzole.

Už spomínaná arkáda postavená na Enter The Gungeon svete – Enter The Gungeon: House of The Gundead, bola oznámená na skorý začiatok roka 2020. Používa dve pištole, ktoré mierite na obrazovku a strieľate nepriateľov. Musíte pri tom používať ruky? To je ako hra pre deti! (Uvidíme či pochopíte takýto odkaz na istý film? 😉 )

Ďalej bola oznámená bezplatná expanzia pre hru The Messenger s názvom Picnic Panic. Super hudba ako vždy. Ultimátná ninja dovolenka príde 11. júla tohto roka pre PC, PS4 a Nintendo Switch.

Posledná ukázaná hra bola My Friend Pedro: Blood, Bullets, Bananas. Už ju možno poznáte z pôvodnej hry na prehliadači. Je to bullet time gamesa, kde strieľate nepriateľov štýlovo. Hra vyšla 20. júna na PC a Switch.

A nakoniec pokračujeme v príbehu, kde Ninu znova oživia „Robo-Cop style“ potom, čo ju rozstrieľal pomstychtivý týpek z ich druhej konferencie. Celá prezentácia sa teda odohráva v jej hlave, zatiaľ čo ju ovláda zlá Linda z marketingového oddelenia. Konferencia opäť nesklamala vtipnosťou a krvavosťou. Znova mi to pripomenulo, prečo mám tak rada Devolver. Tí sa aspoň na nič nehrajú a robia to, čo ich baví.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!